Sužava se krug osumnjičenih: Pronađene TRI VRSTE dokaza koje otkrivaju ubice porodice Đokić

Ubicu treba tražiti među Đokićevim najbližima

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Privatna arhiva

Policija je uspela da na mestu paljenja tela tročlane porodice Đokić – Gorana, Gordane i Lidije uzme tri vrste dokaza koji se trenutno veštače. Kako se saznaje, radi se i o fizičkim, biološkim i trasološkim dokazima.

Iako su inspektori za ovih 18 dana koliko je prošlo od zločina suzili krug osumnjičenih, njegovo hapšenje uslediće nakon završenih veštačenja.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Tela su bila prekrivena lišćem, granjem i letvama. Na njima je bilo DNK-a tragova. Sada se svaki detalj veštači i zbog istrage policija ne izlazi sa više detalja – objašnjava izvor.

Kako se saznaje, istražitelji su uspeli da uzme otiske stopala, ali i od guma od automobila. Na ruku im je išlo i suvo vreme koje je bilo na dan kada su nađena tela Đokića i dva tri dana kasnije.

– Ubica ili više njih nije mogao da ne ostavi nekoliko tragova. Dok je bacao granje i letve nije koristio rukavice. Takođe, biće poznato kojim se vozilom udaljio nakon zločina jer su nađeni tragovi automobilskih guma. Sve se veštači, a u okolini Aleksinca i Niša nije nađen nijedan zapaljen automobil što potvrđuje i to je ubica ili više njih veruju da je zločin izveden savršeno – dodaje izvor.

Prema rečima našeg izvora, policija i ne izlazi sa više detalja jer bi i najmanji mogao da pokvari istragu i ubica ostane bez kazne. Svi DNK-a tragovi se veštače i biće upređeni sa onima koji se nalaze u bazi.

Prema rečima advokata Tome File, ubicu treba tražiti među Đokićevim najbližima. Bilo da je reč o rodbini ili saradnicima. On je takođe rekao da policija ozbiljno radi na ovom slučaju da su sa mesta gde su zapljena tela, ali i tako gde je nađen automobil uzeli sve moguće dokaze koji mogu koristiti na rasvetljavanju ovako velikog zločina.

– Goran je povezao ubicu, ali u zločinu su učestvovale najmanje dve osobe. Ovako nešto se dugo planiralo i fizički nije mogao da uradi jedan čovek. Verujem da je policija uspela da uzme nekoliko dokaza koji će dovesti do hapšenja ubica. I dalje tvrdim da pištolj nije bačen jer da jeste do sada bi bio pronađen – rekao je Fila.

Automobil

– On što bi za istragu moglo da bude značajno jeste i automobil crvene boje koji je u nedelju viđen u Moravcu. Taj auto ne pripada nikome od meštana, pa postoji mogućnost da su napadači koristili upravo ovo vozilo. Pregleda se video-materijal, i to ne samo od 26. septembra nego i od prethodnih, ali i narednih dana. Kamere su kobne noći snimile automobil “pasat” kojim su Goran, Gordana i Lidija oko ponoći krenuli ka svom stanu u Aleksincu, ali tamo nikada nisu stigli. Njih je najverovatnije neko presreo u Moravcu i naterao ih da se odvezu u njive, gde su nađeni mrtvi i spaljeni – kaže izvor upoznat sa istragom i dodaje da se trenutno radi na utvrđivanju činjenica vezanih za pomenuti auto.

Obdukacija Gorana, Gordane i Lidije Đokić, nezvanično, pokazala je da su ubijeni iz vatrenog oružja. Kako bi izgoreli do neprepoznatljivosti njihova tela natopljena su gorivom. Policija još utvrđuje – motiv zločina, mesto ubistva, šta je telefonima žrtava, ko je ubica i šta je u sefu vlasnika menjačnice.

Majka

Goranova majka policiji, ali i novinarima je ispričala da veruje da je motiv napada samo novac. Svi su znali da Đokić zbog bolova u nozi nije mogao svaki dan da ide u banku, pa je novac nosio sa sobom. Zbog tog saznanja tri puta je napadan. Međutim, četvrti put ubica je zločin do sitnih detalja isplanirao, ali inspektori još ne mogu zvanično da tvrde da li je u pitanju korstoljublje ili osveta.

Cveće

Pred vratima menjačnice u Aleksincu, ostavljena su tri buketa cveća kao i jedna bela ruža, verovatno, u znak spomena na Lidiju, najtragičniju žrtvu strašnog zločina, čije je telo spaljeno do neprepoznatljivosti.

Hronologija zločina

26. septembra – oteti i ubijeni Đokići
28. septembra – rođaci prijavllju nestanak tročlane porodice
2. oktobara – nađena tela Đokića i njihov automobil
7. oktobra – sahranjeni Đokići

Podsetimo, porodica Đokić, Goran, Gordana i Lidija, oteti su i brutalno ubijeni u nedelju 26. septembra nešto posle ponoći. Njihovi rođaci dva dana kasnije primetili su da ih nema, da su im telefoni nedostupni i da im je porodična menjačnica zatvorena, a stan zaključan, te su njihov nestanak prijavili policiji. Policija je u utorak krenula u opsežnu potragu za nestalom porodicom koja je trajala sve do subote ujutru kada je najpre, u ataru sela Tešica pronađen njihov zapaljen automobil, a onda, desetak kilometara dalje, na nepristupačnom terenu i ataru sela Moravac, odakle su Đokići kobne večeri krenuli, pronađena su njihova spaljena tela. Prema nezvaničnim informacijama, Goran i Lidija su ubijeni sa po najmanje jednim hicem u glavu, dok je Gordana ubijena sa dva hica – u grudi i glavu.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Blic

Komentari (1)

Ostavite komentar