Vučić o energetskoj situaciji: Srbija ima NAJNIŽU CENU električne energije za domaćinstva u Evropi

Vučić je kazao da je obezbeđen i interventno uvoz kroz vraćanje električne energije, kada TENT sredinom decembra bude ponovo otvoren

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

– Učinićemo sve da građani budu sigurni da imaju toplu zimu, dovoljno gasa, struje, da neće biti isključenja, kakvih će biti svakako u drugim zemljama – podvukao je danas predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić nakon sednice Predsedništva stranke.

Vučić je, obraćajući se novinarima, preneo da je Predsedništvo SNS obavestio o aktuelnoj situaciji.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Razgovarali smo šta je pred Srbijom – važne stvari kao što su borba protiv korone, borba za živote ljudi, borba za dalji ekonomski napredak zemlje, za očuvanje teritorijalnog integriteta Srbije, i kao ključna tema koja se nameće u svetu borba za energetsku bezbednost Srbije, te i povećanje životnog standarda. U skladu s tim donosimo planove i programe. Obavestio sam članove Predsedništva da smo preduzeli značajne korake u energetici, pokrenuli rezervu kako bi se cena spustila – objasnio je on.

Vučić je kazao da je obezbeđen i interventno uvoz kroz vraćanje električne energije, kada TENT sredinom decembra bude ponovo otvoren.

Ukazuje da je Srbija time obezbeđena, ali dodaje da će nas svakako pogađati događaji na evropskom i svetskom tržištu struje, jer će se uvećavati cene drugih stvari, kao što je građevinski materijal.

Što se struje tiče, pušteno je dodatnih 180 megavata kako bi se spustila berzanska cena, istakao je predsednik.

– Srbija ima najnižu cenu električne energije za domaćinstva u Evropi – rekao je Vučić dodavši da država neće uništiti ni Kolubaru ni Kostolac.

BONUS VIDEO



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar