Da li i Srbiju čeka STRAVIČNO nevreme? Hrvatski građani dobili poruke sa UPOZORENJEM – sprema se haos

Posebno je upozoreno na mogućnost lokalnih bujičnih i urbanih poplava

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Pixabay/kamerman1960

Hrvatski Hidrometeorološki zavod najavio je za danas snažnu promenu vremena sa padavinama, grmljavinom, olujnim vetrom i mogućom pojavom pijavica, a Hrvatski telekom pozvao građane da isključe uređaje.

Posebno je upozoreno na mogućnost lokalnih bujičnih i urbanih poplava, a naglo će, kažu, porasti i vodostaj reka.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Hrvatski telekom je korisnicima na obali jutros poslao poruku u kojoj upozoravaju na nevreme i pozivaju građane da zaštite svoju opremu.

– Danas se očekuje grmljavinsko nevreme na vašem području. Kako biste zaštitili svoje uređaje preporučujemo da isključite telefonski i strujni kabl iz utičnice – navodi se u poruci.

U Srbiji jak vetar, na jugu Banata će dostizati i udare orkanske jačine

Do petka će u košavskom području duvati umeren i jak istočni i jugoistočni vetar, povremeno sa olujnim udarima, koji će na jugu Banata danas i sutra dostizati i udare orkanske jačine, više od 100 km/h, upozorio je RHMZ.

U Srbiji sutra oblačno, vetrovito i hladnije, mestimično sa kišom. Duvaće umeren, povremeno i jak istočni i jugoistočni vetar, u košavskom području i olujni, a na jugu Banata povremeno i sa orkanskim udarima. Najniža temperatura od 8 do 13, najviša dnevna od 12 do 17 stepeni.

U Beogradu oblačno i hladno, povremeno sa kišom uz umeren i jak istocni i jugoistočni vetar, koji će povremeno imati i olujne udare.

Dnevna temperatura bez većeg kolebanja od 13 do 15 stepeni.

U naredih sedam dana, do 14. oktobra, oblačno, hladno i kišovito, na visokim planinama iznad 1.500 metara od subote povremeno i sa susnežicom i snegom.

Ponegde se očekuje i veća količina padavina. U košavskom podrucju će i u petak duvati jak i olujni istočni i jugoistočni vetar.

Maksimalna temperatura u većini mesta od 12 do 15 stepeni.

BONUS VIDEO



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar