Zbog bolesti je zaboravio da su u braku: Ponovo ju je zaprosio, a njegove reči tope i najtvrđa srca

Njihova ljubavna priča je raznežila sve

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Facebook/OhHelloAlzheimers

Dokaz da srce nikada ne zaboravlja, čak i kada mozak to uradi je nesvakidašnja ljubavna priča Lize i Pitera Maršala.

Piter boluje od Alchajmerove bolesti i svakodnevno zaboravlja da je u braku sa Lizom, a često ne može da se seti ni njenog imena.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Međutim, to njih dvoje nije sprečilo da se ponovo venčaju, a njihova priča je raznežila sve.

Liza i Piter su se upoznali u Harisburgu u Pensilvaniji. Oboje su se razveli 2001. i tada je njihovo prijateljstvo preraslo u romansu.

On je morao da se preseli u Konektikat zbog posla, ali posle osam godina održavanja veze na daljinu, i nakon što su im deca otišla na fakultet, njih dvoje su odlučili da kažu sudbonosno: Da.

Na žalost, ubrzo posle venčanja, Piter je počeo da zaboravlja. Prvo su to bile sitnice, ali kako je vreme prolazilo tako je stanje postajalo sve ozbiljnije.

Kada je 2018. godine otišao kod lekara, doktori su utvrdili da je u ranom stadijumu Alcahajmerove bolesti.

Iako je bolest izbrisala većinu njegovih sećanja na Lizu i trenutke koje su zajedno proživeli, izgleda da srce ipak ne zaboravlja tako lako.

– I dalje mi govori da mu se sviđam i da me voli iako ne zna moje ime, kao ni da sam mu žena – rekla je Liza.

Jedne noći Piter je ponovno zaprosio Lizu.

– Gledali smo televiziju na kojoj je bila scena venčanja. Piter je pokazao na ekran i rekao da bismo trebali da uradimo isto. Pitala sam ga da li on to želi da se venčamo, a on se nasmejao i rekao: da – ispričala je Liza.

Sledećeg dana, kada ga je ona pitala da li se seća razgovora o svadbi, rekao je ne, ali to ih nije sprečilo da obnove zavete. Konačno, 26. aprila 2021. godine, Liza i Piter su još jednom stali ispred prijatelja i porodice i obećali da će se brinuti jedno za drugo do kraja svog života.

– Piter je bio bistar i svestan i tako srećan ceo dan – dodala je Liza koja je pokrenula blog na kojem deli svoja i Piterova iskustva, a sve s ciljem da pomogne svima koji imaju ovu bolest.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Objektiv.rs, 24sata.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar