Rekonstrukcija Vlade ili nova kriza vlasti? Krivokapić danas sa liderima parlamentarne većine

Andrija Mandić kazao je da Vlada nije zaslužila prelaznu ocenu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Eksperti, političari ili i jedni i drugi, pitanje je na koje bi premijer Zdravko Krivokapić danas mogao da da konačan odgovor, nakon sastanka sa liderima parlamentarne većine.

Sastanak je najavljen u 12 sati.

Lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović optimista je i nada se da su svi prihvatili ozbiljnost situacije.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Nadam se da smo na visini zadatka. Na kraju smo, čini mi se, pod malim ili velikim uslovima, svi prihvatili rekonstrukciju, prihvatili da je to najbolji put i da ne treba se igrati odmah, pretiti sa izborima. Može i tako, ali ozbiljni političari stvari mogu da reše i u hodu, moraju – ocijenio je Danilović.

Lider SNP-a Vladimir Joković uoči sastanka kaže da očekuje da premijer predloži konkretne korake i da saopšti plan rekonstrukcije, prenosi portal region.alo.rs.

– Verujem da će premijer predložiti rešenja za rekonstrukciju ili će tražiti od partija da predlože šta bi oni hteli – ocenjuje Joković.

Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić kazao je da Vlada nije zaslužila prelaznu ocenu, dodajući da 41 poslanik vladajuće koalicije smatra da je sadašnje stanje neodrživo.

Podsetio da je premijer Zdravko Krivokapić, prilikom formiranja Vlade Crne Gore 4. decembra prošle godine, tražio 200 dana za ocenu njenog učinka.

On je kazao da kada se analizira šta je Vlada Crne Gore uradila u tom periodu, kakva su bila očekivanja i izborna obećanja – može se konstatovati da izvršna vlast nije zaslužila prelaznu ocenu.

– Nakon tih 200 dana mi smo konstatovali i saopštili – Vlada u ovakvom sastavu nema našu podršku. I od tada, do današnjeg dana, imamo razgovore, pregovore, povećavao se broj političkih subjekata koji su, takođe, iskazivali nezadovoljstvo sa radom Vlade – istakao je Mandić.

Podsetimo, Demokratski front i Demokratska Crna Gora traže proširenje kabineta na 18 resora i tri potpredsednika.

Za Građnaski pokret URA, ideja o povećanju broja ministarstava može, ali ne i da nova ili stara mesta pokrivaju političari.



Izvor: region.alo.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar