Goran Vesić: Objavljuju sramne i lažne tekstove, Đinđić i Vučić se poštovali

Đinđić i Vučić nisu bili politički istomišljenici, ali su se poštovali, rekao je Vesić

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv.rs/Danilo Krša

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, reagovao je na pisanje portala Nova, koja je pod uređivačkom kontrolom lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilas.

Vesić je prokomentarisao njihove navode o tome da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić likvoao kada je ubijen premijer Srbije Zoran Đinđić 2002. godine.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Danas je sajt Nova objavio sraman i lažan tekst u kome je optužio predsednika Aleksandar Vučić da je likovao kada je ubijen premijer Đinđić.

Istine radi kao neko ko je bio jedan od najbližih Đinđićevih saradnika tog marta 2003. godine želim da kažem da je ovaj tekst lažan. Tih dana, razgovarao sam više puta telefonom sa Aleksandrom. Bio je zabrinut zbog udara na državu i ubistva premijera. O razgovorima koje je u Narodnoj skupštini nekoliko meseci pre toga imao sa Đinđićem sam predsednik Vučić je više puta govorio. Sve što je rekao je tačno.

Aleksandar Vučić je kao premijer predložio da se podigne spomenik Zoranu Đinđiću, a Vlada kojom je predsedavao platila je izradu tog spomenika. Fondacija Zoran Đinđić finanansira se od strane države prvi put od kada je Vučić postao premijer. Sve je to uradio Vučić, a ne Đinđićevi naslednici u Demokratskoj stranci koji su bili, na ovaj ili onaj način, na vlasti još devet godina posle Đinđićeve smrti.

Đinđić i Vučić nisu bili politički istomišljenici, ali su se poštovali.

Oni koji se danas zaklanjaju iza mrtvog Đinđića to nisu. Recimo, Đinđić je 2001. godine protiv Đilasa podneo krivičnu prijavu, a sadašnji urednik sajta Nova Veselin Simonović vodio je, od 2001-2003. godine, u mediju koji je uređivao, hajku protiv Đinđića u kome je bio optuživan da je švercer cigareta, kriminalac i da je iscenirao atentat kod hale Limes.

Toliko o časti – poručio je Vesić.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar