Sara je imala 12 godina kada je SILOVANA: U školi nisu primetili šta se događa, a onda se pojavio on 

Ona je iz ovog pakla jedva uspela da se iščupa, a zbog toga niko nije ispaštao

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Mitar gavric / Panthermedia / Profimedia

Sara iz Velike Britanije prošla je kroz pakao a da niko oko nji nije shvatio šta joj se dešava. Jedva je uspela da se iščupa, a zbog toga niko nije ispaštao.

– Trgovcima ljudima dopala sam šaka još s 12 godina. U početku su prema meni bili dobri, davali mi cigarete i drogu, ali ubrzo su se promenili i počeli pretiti meni i mojoj porodici, tvrdeći da im dugujemo 75.000 funti – ispričala je Sara.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Idućih sedam godina prodavali su je svaki dan drugim muškarcima, a niko u njenoj školi, socijalnoj službi i drugim vlastima nije shvatao šta se događa.

– Pre četiri godine spasao me je jedan policajac koji je shvatio o čemu je reč i preselio me u sigurnu kuću. Ali, vođa bande je umro i slučaj je zaključen – kaže Sara.

Procenjuje se da je 2016. u svetu bilo 40 miliona robova, uglavnom žena i dece. Oni se koriste za prisilni rad, seks ili prisilne brakove. Najviše ih je u Indiji – između 14 i 18 milijuna.

Žrtve se uglavnom vrbuju tako što trgovac sazna sve o njima, ucenjuje ih, drži ih u strahu, preti njihovim porodicama, napravi pornografske snimke i preti da će ih objaviti.

BONUS VIDEO



Izvor: Jutarnji.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar