Trener Zvezde za Objektiv o transferu Lazetića: On vredi više od 5.000.000, ali mora da igra za prvi tim!

Reči "fudbalskog oca" mladog napadača svakako imaju određenu težinu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Starsport

Kao bomba je odjeknula vest da slavni italijanski Milan želi u svojim redovima Marka Lazetića, napadača Crvene zvezde.

Transfer od 5.000.000 evra je prema pisanju medija sa “čizme” već gotova stvar, međutim, izjava Zvezdana Terzića jasno govori o tome da se srpski šampion neće zadovoljiti prvom ponudom, već će pokušati da izdejstvuje još koji milion “preko”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ipak, osim Dejana Stankovića, najkompetetniji za razgovor o traženom napadaču je njegov trener u omladinskom pogonu, Marko Neđić, koji je za Objektiv ispričao svoje viđenje o pomenutoj ponudi Milana.

– On ima kvalitet, to je neminovno. Bilo je samo pitanje vremena kada će neki veliki klub da pošalje ponudu za njega, pogotovo nakon odličnog odigranog derbija i dva gola na meču omladinske Lige šampiona. Naravno, sve je to na rukovodstvu kluba, da li su spremni da puste tako mladog igrača ili treba još neko vreme da ostane u prvom timu.

Da li ti smatraš da je možda rano da igrač sa svega 18 godina ode u tako veliki klub kao što je Milan, pošto smo svedoci toga da nakon transfera uglavnom dođe do pozajmica i igranja za mladi tim, takozvanu Primaveru.

– To uglavnom rade Italijani, šalju mlade igrače na pozajmicu ili u mladi tim, pa ga vrate među seniore kada bude dovoljno spreman za prvi tim, ali što se tiče Lazetića on ima potreban kvalitet za Milan i tu ništa nije slučajno.

Spominje se cifra od 5 miliona evra. Da li je to realna cena ili može da ide i više od toga?

– Iskreno mislim da on ako bude igrao sve više za prvi tim Zvezde, cena će porasti. Ovo je bukvalno njegova početna cena.

Kako ga pamtiš iz dana kada ste se tek upoznali, tj. kada je došao u Zvezdu?

– Bio je uvek napredniji od svoje generacije, ja sam trenirao 2003. godište, on je godinu dana mlađi, pa sam u dogovoru sa klubom odlučio da ga prekomandujem da igra sa starijim od sebe i upravo je to bio fantastičan potez za njega. Razvijao se sa generacijom starijom od njega, a sada imamo prilike da vidimo kakav je igrač postao i kakav će tek biti u budućnosti.

Iako Zvezda beleži odlične rezultate ove sezone, na pragu je novog evropskog proleća, evidentno je da postoji problem sa napadačima. Pavkov je sve češće povređen, Dioni igra po sistemu “toplo – hladno”, dok se ni Rišairo nije nametnuo od svog dolaska. Da li je to možda šansa da Lazetić dobije dodatne minuta?

– Po svom ličnom mišljenju, smatram da treba da mu se da šansa u prvom timu, ne samo njemu nego i svim mladim igračima. Upravo se na mladim igračima dobija najviše novca, tržište je prosto takvo i klub tu ima najviše benefita. Ubeđen sam da će Lazetić u nastavku prvenstva dobiti sve veću šansu u prvom timu, jer je i to realno po svemu prikazanom. Odigrao je odlično poluvreme u derbiju, sinoć protiv Metalca je za kratko vreme na terenu pokazao u kakvom se igraču radi, tako da stvarno mislim da će sa većom minutažom dodatno pomoći sebi, a i klubu.

Piše: Nikola Husein

“Obećao sam pokojnom ocu da ću stići do Zvezde”: Mangupsko vaspitanje na Marakani sa ciljem – biti čovek!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar