Odrastala je bez MAJKE, preživela tešku BOLEST, pa ostala bez brata: Terezin život obeležile su TRAGEDIJE

Tereza Kesovija je hrvatska pevačica šansona i pesama u stilu muzike Mediterana

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Kraljica mediteranskih šansona danas proslavlja rođendan. Život propraćen pesmom i emocijom za Terezu nije uvek bio med i mleko.

Majka joj je preminula kada je imala samo mesec dana, a otac se oženio udovicom koja nije mogla da ima decu. Zato je svu ljubav prenela na Terezu i njenog brata.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Tereza je odrasla u Dubrovniku sa ocem Antunom, maćehom Jelom i bratom Perom. Bili su siromašni, ali pevačica se rado seća tog perioda. Njena majka je preminula kada je imala samo mesec dana, a otac se oženio udovicom koja nije mogla da ima decu. Zato je svu ljubav prenela na Terezu i njenog brata.

Dok je snimala spot u Nemačkoj 1974. godine, saznala je da joj je brat poginuo u saobraćajnoj nesreći. Ta tragedija potpuno joj je promenila život.

Pevačica iza sebe ima dva braka i dva razvoda. Prvi je sa pevačem Mirom Ungarom koga smatra dobrim čovekom, a drugi je sa Ronaldom Lopatnijem za koga kaže da je osvetoljubiv i da mu je bilo drago kada je ostala na ulici. Tvrdi da je ona glumila muškarca i da su njeni muževi bili zbrinuti. Oba puta je otišla kada je shvatila da nema više ljubavi. 1963. godine je rodila sina Alana.

Pevačica je 2010. godine objavila autobiografiju u kojoj je opisala najteže trenutke u svom životu. Jedan od njih je rat u kome je njena kuća spaljena. Osećala se proteranom iz Dubrovnika i smatrala je da su ljudi na njenu ljubav odgovorili mržnjom. Drugi je saznanje da joj je brat poginuo u saobraćajnoj nesreći. Tereza je preživela rak bubrega, nekoliko operacija glasnih žica i ušiju.

Cela Jugoslavija ga je OBOŽAVALA, a onda je ZABORAVLJEN, evo kako danas izgleda Vajta (FOTO)

Tereza Kesovija je 2010. godine objavila autobiografiju u kojoj je do detalja opisala sve najteže trenutke u svom životu.

– Sve nas prati prst sudbine. Činjenica je da sam došla do raznih zaključaka pišući autobiografiju. Odjednom sam počela otkrivati sebe u pojedinim pričama. Kad pišem o koncertu u okolini Černobila, završavam rečenicom: ‘…još smo živi’. Živi smo, ali ja sam oštećena. Nije slučajno da sam dobila rak zbog kojeg mi je odstranjen bubreg i potom dva tumora u uhu, a niko u mojoj porodici nikad nije bio bolestan. Dođe mi da pomislim da je tome razlog taj odlazak u blizinu ozračenog mesta. I najotporniji organizam morao je poput sunđera upiti deo toga ili mi je tako lakše da prihvatim sve što mi se događalo. U knjizi sam, posle poglavlja o majčinoj smrti, opisala i tatinu priču, a onda i priču moje druge mame Jele. Zvali smo je mamom jer to je i bila. Sve tri priče najtoplije su i najemotivnije u celoj autobiografiji. To je priča o životu, o ljubavi koja ti vlaži oči i zbog koje, svaki put kad je pročitaš, osetiš iste trnce – rekla je ona u jednom intervjuu.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar