Prop’o: Nekada udarna igra Liverpula, a sad u klubu za koji pola Evrope nije ni čulo!

Mi, doduše jesmo, jer se liga Australije već godinama prenosi na Areni, ali ima i onih koji nemaju pojma koja je ovo ekipa i odakle je

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Bivši fudbaler Liverpula Danijel Staridž potpisao je danas jednogodišnji ugovor s australijskim klubom Pert Glori, rekavši da je to “prava stvar”. Ovaj 32-godišnjak, koji je prošle godine suspendovan na četiri meseca zbog kršenja pravila o klađenju, potpisao je jednogodišnji ugovor sa Pertom.

– Kada se ukazala prilika, osetio sam da je to prava stvar, da iskoristim svoj talenat na mestu gde mogu da uživam igrajući svoj fudbal u takmičarskoj ligi. Trudiću se da pomognem timu da bude što uspešniji – rekao je Staridž.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Staridž je karijeru počeo u Mančester sitiju, pre nego što je 2009. godine prešao u Čelsi, ali je najbolji deo karijere proveo u Liverpulu za koji je igrao od 2013. godine. U sezoni 2013/14. postigao je 24 gola i u napadu sa Rahimom Sterlingom i Luisom Suaresom pripližio je “crvene” osvajanju Premijer lige.

Bio je deo reprezentacije Engleske na Svetskom prvenstvu 2014. i na Evropskom dve godine kasnije. Odigrao je ukupno 26 utakmica za nacionalni tim, a poslednji 2017. godine. Ostatak njegove karijere u Liverpulu poremetile su povrede. Kasnije je bio na pozajmici u Vest Bromviču, da bi se 2019. godine preselio u turski Trabzon kao slobodan igrač.

Ugovor sa Trabzonom je sporazumno raskinuo u martu 2020. kada je suspendovan na četiri meseca zbog kršenja pravila o kladjenju nakon što je svom bratu pružio informacije vezane za njegov potencijalni transfer u Sevilju.

Uprkos tome, predsednik i vlasnik Perta Toni Sejdž nazvao je Staridžov transfer “jednim od najvećih ne samo u istoriji Glorija, već i u istoriji A-lige”.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar