Rusija i Kina razvijaju moćne hipersonične rakete, ali i Amerika ima čime da parira (VIDEO)

Vojna industrija ulaže velika sredstva u napredne projekte

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Raytheon Missiles & Defense / Ferrari / Profimedia

Američka vojska uspešno je testirala hipersonično oružje HAWC (Hypersonic Air-breathing Weapon Concept), koje je pet puta brže od zvuka.

Raketa je startovala motor (Scramjet) nekoliko sekundi pošto je ispuštena iz letelice. Agencija za razvoj novih tehnologija DARPA nije želela da otkrije druge detalje.

Podsećamo, Pentagon planira da 2023. pojača vojni arsenal sistemom “Tamni orao” (Dark Eagle), o kojem više možete OVDE pročitati.

Ruske rakete

Vojna industrija ulaže velika sredstva u razvoj hipersoničnih projekata, dok su Rusija i Kina ispred SAD u ovom segmentu, smatraju stručnjaci.

Rusija je u maju testirala interkontinentalne rakete “Satan 2” (RS-28 Sarmat), koje imaju neverovatnu razornu moć, piše Daily Mail.

Ne treba zaboraviti ni uspešno lansiranje raketa Circon 3M22 koje će prvo dobiti fregata “Admiral Golovko”. Više o temi OVDE pročitajte.

Kineske rakete

Kina je u “hipersoničnoj ofanzivi”, bilo da je reč o nuklearnim ili naprednim interkontinentalnim (balističkim) projektilima.

Sistem DF-17 unapređen je “stealth” karakteristikama, koje ga štite od neprijateljskih radara i mogućih komplikacija na bojištu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ne treba zaboraviti ni DF-ZF HGV, dizajniran da isporuči ubojiti tovar brzinama od 5 do 10 maha.

Nedavno smo pisali i o velikom iskoraku u razvoju hipersoničnih dronova, čije postojanje predstavlja problem za najmodernije “nevidljive” mlaznjake.


BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs/S.K.

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar