Admiral Golovko dobija hipersonične rakete CIRKON: Neprijatelj neće imati vremena da reaguje (VIDEO)

Oružje je predstavljeno 2018. tokom Putinovog obraćanja naciji

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
raketa
Ilustracija: Pixabay

Krajem februara, pisali smo da je Rusija uspešno testirala hipersonične rakete Cirkon 3М22, čiji je domet između 1.000 i 2.000 kilometara u zavisnosti od (lansirne) platforme i operativnih okolnosti.

Sada stižu informacije da će ubojito oružje prvo dobiti fregata Admiral Golovko (treća iz projekta 22350). Značajnu vest objavila je agencija TASS, mada je niko od zvaničnika nije potvrdio.

Hipersonični projektil leti brzinom do 9 maha (11.000 km/h), a predstavljen je 2018. tokom obraćanja naciji predsednika Putina, prenosi National Interest.

Ubitačna moć

Navodeći brzinu i manevarske sposobnosti Cirkona, ruski eksperti ističu da NATO ne poseduje adekvatne sisteme za odbranu.

Pukovnik u penziji, Mihail Hodarenok, objašnjava da su PVO sistemi na američkim razaračima, poput klase Arleigh Burke, dizajnirani da neutrališu supersonične rakete, ali ne i Cirkon.

– S obzirom na brzinu rakete, odbrambeni sistemi neće imati prostora da reaguju. Vreme između ispaljivanja, otkrivanja pretnje i udara je veoma kratko – rekao je on.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs


BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs/S.K.

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar