Predsednik Vučić sa predstavnicima kompanije Bechtel-Enka: Razgovarali o Moravskom koridoru

Predsednik Vučić je ponovio potrebu za završetkom projekta u okviru zadatih rokova

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: TANJUG/ RADE PRELIC/ nr

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predstavnicima konzorcijuma kompanija Bechtel–Enka, sa kojima je razgovarao o toku realizacije projekta Moravski koridor, kao i o projektima u oblasti energetske infrastrukture.

Predsednik Vučić je tokom sastanka istakao da je završetak radova u skladu sa očekivanom dinamikom od najvećeg značaja, budući da novi auto-put treba u ogromnoj meri da doprinese razvoju lokalnih opština i sredina kroz koje prolazi, kao i da predstavlja veliku šansu za domaću privredu i industriju.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Dobrobit od izgradnje direktno će osetiti stanovnici Ćićevca, Varvarina, Kruševca, Trstenika, Vrnjačke Banje, Kraljeva i Čačka – naglasio je predsednik i dodao da je, paralelno sa izgradnjom Moravskog koridora, u planu i opremanje tri industrijske zone duž auto-puta od Pojata do Preljine, koji je od strateškog značaja za Srbiju, s obzirom na to da spaja koridore 10 i 11.

Predstavnici konzorcijuma kompanija Bechtel–Enka istakli su da ovaj složeni i po mnogo čemu jedinstveni projekat, obuhvata izgradnju 117 većih građevinskih putnih objekata, 88 mostova i podvožnjaka, kao i 29 navožnjaka i 11 saobraćajnih petlji. Takođe, ovaj auto-put se gradi za računsku brzinu od 130 kilometara na čas i u širini od ukupno 30m, čime će se obezbediti dodatni komfor i povećati bezbednost odvijanja saobraćaja. Predstavnici konzorcijuma su kao posebno izazovne izdvojili i radove na hidrotehničkom uređenju Zapadne Morave, koji će obuhvatiti ukupno 18 hidrotehničkih objekata.

Predsednik Vučić je ponovio potrebu za završetkom projekta u okviru zadatih rokova, budući da će Moravski koridor biti i prvi digitalni koridor u Srbiji, koji će omogućiti brzu i pouzdanu razmenu informacija u cilju bezbednog odvijanja saobraćaja.

BONUS VIDEO:

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar