Darko Banjac: Narod u Republici Srpskoj Vučića doživljava kao SVOG predsednika, ponaša se kao pravi lider

Banjac je osudio napade na predsednika Srbije i njegovu porodicu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Predsednik i osnivač Narodne partije Srpske (NPS) Darko Banjac kaže da narod u Republici Srpskoj Aleksandra Vučića doživljava kao svog predsednika, jer se, kako ističe, ponaša kao pravi lider svih Srba, ma gde se oni nalazili. U razgovoru za Objektiv, lider NPS i narodni poslanik dodaje da se Vučić u mnogo čemu razlikuje od njegovih prethodnika.

– Svi predsednici Srbije pre njega bili su samo to – predsednici Srbije. Mi u Srpskoj uvek smo imali percepciju da smo ostavljeni. Vi Srbi ste tamo, a mi ovde. Sad se prvi put ne osećamo zapostavljeno, već da smo deo jednog naroda. To nikome do sada nije pošlo za rukom, jer, jednostavno, niko do sada nije radio na tome. Vučić se ponaša kao predsednik svih Srba, iako je mnogo puta progutao neku gorčinu, morao da ćuti na mnoge nepravde prema svom narodu kada je morao svetu da pokaže da nismo divljaci. Zato nama nije jasno kada pojedini predstavnici političkog života u Srbiji napadaju Vučića za nešto što je trebalo oni da urade – poručuje Banjac, koji je u Beogradu boravio tokom manifestacije Dani Srpske u Srbiji.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

ZACRTANI PUT I CILJ

Očigledno je, smatra naš sagovornik, da nije postojala vizija ni volja da se Srbi objedine, dok je sadašnja Srbija pod Vučićem, kako naglašava, zemlja koja ima zacrtani početak, svoj put i cilj.

– Srbija je u poslednjih nekoliko godina promenila sliku regiona. Ona ekonomski grabi krupnim koracima napred, diplomatska snaga Srbije je sada sasvim drugačija. Naravno da smo svi mi iz Srpske zagledani u Srbiju. Drina ne treba da bude granica, ona treba da nas spaja, jer smo jedan narod. Nas u Srbiji ne treba da gledaju kao bosanske Srbe, jer mi to nismo, kao što ne postoje srbijanski Srbi. To je suština. Poznato nam je da bi komšije volele da se mi između sebe svađamo, da stalno postoji neki naš problem, da Srbija nije ekonomska sila, da su Srbi stalno predstavljeni kao krivci. Kada se to menja, onda su lideri naših suseda u panici – navodi lider NPS.

Predsednik Vučić RAZOTKRIO: Ovo je državni udar

OSTVAREN SAN

Komentarišući odjeke nedavno ustanovljenog Dana zastave i srpskog jedinstva, Banjac kaže da su građani RS ovaj praznik doživeli na način koji se može opisati jednom rečju – napokon!

– Mi smo u Srpskoj to sanjali decenijama. Taj praznik govori da će Srbija biti matica svim Srbima, ma gde se nalazili po svetu. S druge strane, svi Srbi u regionu osećaju se zaštićeno i sigurnije jer imaju silu koja stoji iza njih, a Srbija sada definitivno jeste regionalna sila. Da nije, ne bi se dešavali orkestrirani napadi na Beograd iz Zagreba, Sarajeva, Podgorice i Prištine. Srbima u Srpskoj odgovara takav položaj Srbije i upravo ovakva manifestacija jedinstva oličena u danu zastave pokazuje da smo jedan narod – poručuje Banjac.

Vučić: Srbija da zvecka oružjem? Pa to čak ni Kurti ne sme da kaže, a govori Đilas preko tuđih usta

OSUDA NAPADA

Banjac je osudio napade na predsednika Srbije i njegovu porodicu.

– Najoštrije osuđujem najnovije napade na predsednika Vučića i njegovu porodicu, kod nas Srba majka i crkva su svetinja i u to se ne dira. Šta je sledeće, da nam napadaju roditelje i decu po ulici zbog toga što drugačije mislimo? To smo mi Srbi u istoriji više puta prošli, a posebno mi Srbi iz Potkozarja i sa same Kozare, i zato to najbolje prepoznajemo.

Piše: Goran Mitrović

BONUS VIDEO: 

OVU I DRUGE ZANIMLJIVE PRIČE PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANJU ZA 27. SEPTEMBAR

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar