Bože Pravde i na fakultetima: Ministarstvo preporučilo akademcima da godinu započnu himnom

Intoniranje himne visokoškolske ustanove mogu da izvedu putem razglasa

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
studenti prijemni
Foto: Milan Rafailović

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja preporučilo je danas svim visokoškolskim ustanovama da prvi čas nastave u novoj akademskoj godini počne izvođenjem himne Republike Srbije “Bože pravde”.

S obzirom da je početak nove akademske godine svečan za sve studente u Srbiji, navodi Ministarstvo u saopštenju, na ovaj način studenti grade i poštovanje prema državi u kojoj žive i svojoj naciji i razvijaju osećaj zajedništva i pripadnosti društvenoj zajednici.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Intoniranje himne visokoškolske ustanove mogu da izvedu putem razglasa, računara, muzičkog ili telefonskog uređaja, odnosno pevanjem, uz poštovanje svih epidemioloških mera, navodi Ministarstvo.

Kako se ističe, temelji budućnosti naše države i društva zasnovani su na obrazovanju i zbog toga je ono državni prioritet i dostupno svima. “Pozivamo sve studente i nastavno osoblje da tu priliku u najvećoj mogućoj meri koriste, da uvek imaju na umu izuzetne vrednosti saznavanja i stvaranja, kao i to da se od svakog pojedinca, studenta i nastavnika, očekuje da pruži svoj lični doprinos u korist društvene zajednice”, kaže se u saopštenju.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja ujedno je svim studentima i profesorima poželelo uspešan početak akademske 2021/2022. godine, prenose Novosti.

BONUS VIDEO:Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar