Marija je majka ČETVORO DECE i uspešna poslovna žena: Sada je otkrila kako sve postiže (FOTO)

Rad od kuće omogućio joj je da se bavi onim što joj je, kako ističe, bilo zanimljivo, a sa druge strane, najbitnije je to da je uvek uz svoju decu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Igor Stojković

Nije lako biti požrtvovana majka, supruga, ali i uspešna, poslovna žena. Velika porodica iziskuje ogroman trud i dosta energije. Iako ima tek 36 godina, Marija Zeljić dokazuje prvenstveno sebi, ali i nama da je snaga volje jedino potrebna da bismo uspeli na svim životnim poljima. Da, moguće je biti i supruga, majka četvoro dece i osoba zadužena za marketing, PR i menadžment svoje porodične firme.

Recept se krije tamo gde najređe tražimo – u ljubavi. Sve što se radi, mora biti od srca, a imati puno dece samo je blagoslov, nikako strah…

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

MALIM KORACIMA DO USPEHA

Iako je u svet mlekarstva ušla bez prethodnog znanja ili bavljenja tim poslom, Marija je uspela da iskoristi znanja u marketingu i pomogne suprugu Stevi oko idejnih rešenja i obaveza oko vođenja mlekare „Kruna”, koja je otpočela saradnju sa kompanijom „Lidl” kao proizvođač mlečnih proizvoda pod brendom „S ljubavlju, domaće”.

Rad od kuće omogućio joj je da se bavi onim što joj je, kako ističe, bilo zanimljivo, a sa druge strane, najbitnije je to da je uvek uz svoju decu.

– Bilo je vrlo zahtevno ostati u korak sa trendovima u marketingu, kojim se nisam bavila ranije, i ujedno brinuti o mnogočlanoj porodici. Kako su rasla naša deca, rasli smo i mi kao firma, a samim tim i lepe priče koje upravo kroz marketing imam priliku da ispričam – ističe Marija.

PRVA PELENA ZALEPLJENA NAOPAKO

Imati puno dece, a biti poslovna i uspešna žena, deluje kao da pričamo o ženi sa supermoćima, a opet, ona je jako jednostavna i sasvim obična. Ona je jedna od nas. Ima dana kada se zapita „da li radim pravu stvar?” – priznaje Marija.

Ali to je samo pitanje koje je i motiv i pokretač da se granice pomeraju iz dana u dan.

– Sećam se da sam prvom detetu zalepila pelenu naopako, tada sam mislila da je to najteža stvar. Onda se rodilo drugo, pa treće, četvrto. Nije lako imati puno obaveza, ali ako imate podršku partnera za sve što radite i ako volite to što radite, nagrada vas čeka na kraju, u to budite sigurni.

DO DESET RUČAK GOTOV

Kako izgleda vaš dan? Ovo je pitanje na koje Marija najčešće nailazi, ali kako i sama kaže, to je sasvim običan dan. Ustajanje, spremanje doručka, pa svako za svojim obavezama.

Foto; Igor Stojković

– Pristavim ručak i uključim kompjuter. Ima dana i kada moram da izađem iz kuće, ali se snađem. Nekim danima sam odlično organizovana i sve stižem, a nekada dan izgleda kao potpuni haos i to je sve sasvim OK – sa osmehom govori Marija.

SAMOSTALNOST I TRADICIJA

S obzirom na to da ima veliku porodicu i četvoro dece različitog uzrasta, Marija ističe da se trudi da decu uči da budu što samostalniji.

– Uključujem decu u sve poslove, upućeni su u rad naše mlekare, gledaju šta ja to radim, šta radi suprug. Ništa ne pada sa neba, to mora da se zna. Zaista bih volela kada bi neko od njih nastavio da se bavi ovim našim poslom, uz poštovanje svih njihovih individualnosti. Učim ih o tradiciji i to nam je jako važno.

ŽENE, NEMOJTE SE PLAŠITI

Mnogo ljubavi, istrajnosti i odricanja Marija navodi kao tri ključne stvari da biste uspeli u poslu kada imate veliku porodicu. Naiđu dani kada je sve loše, ali nikada nemojte stati na prvu prepreku, savet je za sve dame koje žele da se osamostale i krenu u biznis.

– Sve što radite, radite iz ljubavi. Velika su odricanja od nekih ličnih navika koje ste imali nauštrb porodice, a kada naiđu teški dani, e, tu treba da se vidi vaša prava istrajnost. Nikom se ne dokazujte, samo sebi. Dokazivanje drugima je izgubljena bitka koja ni čemu ne vodi – završava Marija.

MAMINA GIBANICA

SASTOJCI:
– 1 pakovanje gotovih kora „S ljubavlju, domaće”
– 400 g svežeg sira
– 25% mm „S ljubavlju, domaće”
– 1 dl mleka 4% m.m. „S ljubavlju, domaće”
– 2 kašike milerama „S ljubavlju, domaće”
– 80 ml ulja 3 jajeta
– 1 i po kašičica praška za pecivo
– kisela voda
– malo ulja za prskanje kora

Foto; Igor Stojković

PRELIV:
-1 jaje
-kašika milerama
-malo ulja
-susam

PRIPREMA:

Izmrvite sir u činiji, dodajte jaja, posolite po ukusu. Dodajte prašak za pecivo, ujednačite smesu. Sipajte mleko, ulje i mileram, pa promešajte. U šolju sipajte malo kisele vode i dodajte joj ulje. Na dno podmazanog pleha stavite jednu koru tako da ivice prelaze preko ivica pleha. Poprskajte vodom sa uljem, pa postavite i drugu, poprečno, opet da ivice vire preko pleha. Sačuvajte dve kore za prekrivanje. Sada jednu po jednu koru umačite u fil, pa zgužvanu pakujte u pleh, jednu uz drugu. Nije potrebno previše prskati kore. Kad poređate jedan red, ređajte drugi dokle god ne potrošite sav materijal. Preostale dve ili tri kore upotrebite da prekrijete gibanicu.

Za preliv umutite 1 jaje, 1 kašiku milerama „S ljubavlju, domaće”, pa prelijte preko gibanice. Po želji gibanicu posuti susamom. Peći na 200-220 stepeni oko 25 minuta.

CAKA: Mileram kao tajni sastojak mamine gibanice daje neverovatnu punoću ukusa i mirisa. Uživajte u domaćim ukusima.

BONUS VIDEO

Izvor:

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar