Dovoljna je jedna kašičica pre svakog obroka: Najmoćniji RUSKI narodni lek za jačanje imuniteta (RECEPT)

Ova smesa mora da odstoji tri, četri dana u frižideru

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Slawomir Gawryluk / Alamy / Alamy / Profimedia

U borbi za jak imunitet, beli luk i med su nezaobilazne namirnice.

Kako oni deluju?

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Na prvom mestu, beli luk snižava krvni pritisak, kao i nivo holesterola u krvi. Takođe ovo povrće ima antibiotsko dejstvo, pa se često koristi za suzbijanje prehlade i gripa, kao i preventiva protiv ovih bolesti.

Redovnim konzumiranjem belog luka jača se imunitet i prozvodnja antitela u organizmu. Štiti krvne sudove i smanjuje rizik od srčanog i krvnog udara, ističu lekari.

Med sadrži dosta vitamina i više od 37 minerala, među kojima su kalijum, kalcijum, magnezijum, cink…

prirodni lek za gvožđe
Foto: Shutterstock

Svaki med, ukoliko je prirodan i pravi, jeste lekovit, nije bitno od koje biljke je nastao. Pomaže kod kašlja, problema sa bronhijama i respiratornim tegobama.

A ovako se pravi jedan od najdelotvornijih ruskih narodnih lekova protiv prehlade i virusa.

Sastojci:

500 grama meda

7 limunova

7 čenova belog luka

300 grama oraha

250 grama proklijale pšenice

Foto: Derek Phillips / Alamy / Alamy / Profimedia

Priprema:

Proklijalu pšenicu izblendirajte, pa joj dodajte orahe, beli luk i cela tri limuna sa korom. Od preostalih limunova iscedite sok koji ćete dodati u ovu mešavinu.

Zatim u sve to dodajte med i izmešajte da se svi sastojci sjedine.

Ovu mešavinu čuvajte u staklenoj tegli ili posudi, u frižideru, i konzumirajte je tek nakon što odstoji tri do četiri dana.

Kada je ovaj prirodni lek spreman za upotrebu, uzimajte kašičicu ili dve pola sata pre svakog obroka.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Objektiv.rs, Mondo

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar