Odlučivaće se da li je Milo POVREDIO Ustav Crne Gore: Odbor većinom glasova podržao predlog

Predlog je podnela Socijalistička narodna partija (SNP)

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: E-stock/Petar Jovanović

Ustavni odbor Skupštine Crne Gore većinom glasova je podržao Predlog za pokretanje postupka za utvrđivanje da li je predsednik Crne Gore Milo Đukanović povredio Ustav Crne Gore. Ustavni odbor će obavestiti Skupštinu da je sedam članova odbora bilo za, a pet protiv inicijative.

Predlog je podnela Socijalistička narodna partija (SNP).

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Dragan Ivanović (SNP) je, obrazlažući predlog, rekao da se predsednik Đukanović pojavio na Cetinju uoči ustoličenja mitropolita Joanikija što je dalo povod velikom broju građana da dođu tamo.

Ivanović tvrdi da je to uvećalo problem i, ako tim aktivnostima rukovodi predsednik ili njegov savetnik Veljović, izazvalo strah da će se tamo desiti nešto što ne bi bilo dobro za sve građane.

Ivanović je istakao da je Mitropolija crnogorsko-primorska, shvatajući situaciju, zamolila vernike da ne dolaze na ustoličenje.

Vladimir Martinović, poslanik Demokratske Crne Gore, rekao je da je Đukanović prekršio Ustav i da su on i njegov savetnik za bezbednost Veselin Veljović činili sve da dođe do haosa.

Dodao je da su “propali pučisti” pokazali nemoć, ali da to ne znači da odgovorni za podstrekavanje nemira ne treba da odgovaraju.

“Pozivaju na odvojenost crkve i države, a crkva ih je sastavila”

Predrag Sekulić (DPS) kazao je da su motivi predlagača isključivo politički. Kazao je da konstituenti vlasti nemaju ništa zajedničko osim mržnje prema DPS-u i Đukanoviću.

Dodao je da Đukanović ne može da predstavlja Crnu Goru kako je predstavlja.

– Od kad je postao predsednik nema dana da nije učinio nešto protiv Crne Gore. Ne mogu da se setim ičega ljudskog, državničkog da je uradio – kazao je Radulović.

Radulović je kazao da je dobio informaciju da je u garaži viđeno da je gepek “Majbaha”, kojeg koristi Đukanović, bio pun “dugih cevi” pred polazak na Cetinje.

Radulović tvrdi da je za ubistvo Duška Jovanovića najodgovorniji Đukanović. Rekao je da će i Vesna Medenica odgovarati za to “jer je spavala”.

Danijel Živković (DPS) reagovao je proceduralno i kazao da razume “emocije i frustracije” kada se govori o Đukanoviću, ali da treba voditi računa o kvalifikacijama koje se iznose.

Kordićeva je odgovorila da je stil govora do poslanika, a Poslovnikom su zabranjene psovke i uvrede.

– U govoru poslanika Radulovića nisam zapazila tu vrstu govora – rekla je.

Andrija Popović (Liberalna partija) rekao je da je predlog “ujdurma” i da nema tog ustavnog suda koji će ga prihvatiti i da ga treba povući.

Rekao je da je krivac za dešavanja na Cetinju Srpska pravoslavna crkva (SPC) nazvavši stavove mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija “fašističkim”.

Kordićeva je opomenula Popovića da posluša svoj predlog sa početka i da vodi računa o kvalifikacijama koje iznosi.

Martinović je reagovao proceduralno i kazao da nije primereno nazvati jednog mitropolita fašistom.

BONUS VIDEO



Izvor: Sputnjik

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar