HITNO! EU predlaže sastanak Vučića i Kurtija u Briselu

U EU napominju da su spremni da posreduju dijalogu dva lidera koji bi se održao u Briselu, a čija bi osnovna tema bila rešavanje trenutne situacije na KiM

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Šef diplomatije EU Žosep Borelj i specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak su u telefonskim kontaktima s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom takozvanog Kosova Aljbinom Kurtijem, a cilj je hitna spuštanje tenzija na severu KiM i eventualno održavanje sastanka Vučića i Kurtija u Briselu, saznaje Tanjug.

– Specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak se vratio iz Beograda u Brisel i svi naši napori su usmereni na spuštanje tenzija i povratak dijalogu – rečeno je za Tanjug u diplomatskim izvorima u Briselu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

U EU napominju da su spremni da posreduju dijalogu dva lidera koji bi se održao u Briselu, a čija bi osnovna tema bila rešavanje trenutne situacije na KiM.

Kada je reč o primeni Briselskog sporazuma, u krugovima bliskim šefu diplomatije EU za Tanjug naglašavaju da su svi do sada postignuti dogovori u dijalogu Beograda i Prištine ”na stolu” i da ih ”niko nije povukao”.

BONUS VIDEO



Izvor: Tanjug

Komentari (3)

  1. Predsednice nejdi kod tih sarlatana i prevaranata, to su varalice i rade na otudjenju zajedno sa sipcima da je otkinu od Srbije.Tvoj ponos i ponos naroda nesme vise da se dovodi u pitanje .

    Odgovori
  2. Gosp.Vučiću, ostanite kod svojeg prijedloga. Moraju se povući i tada se može razgovarati.Ne dozvolite ucene ,jer ovu situaciju niste vi niti Srbija proizveli

    Odgovori
  3. Šta ima da se sastaju neka se povuku u svoje objekte i neka se primeni1244 ! Eu i Amerika Britanija upravljaju sa šiptarima a šta bi vučić u ovim uslovima trebali da razgovaraju politika savršenog čina je prošlost!

    Odgovori

Ostavite komentar