Dobro pogledajte FOTOGRAFIJE sa vašeg venčanja: Ovi detalji mogu da otkriju sve – srećan brak ili razvod?

Možda se, zaista, iz nekih sitnih detalja vidi ko je stvarno srećan, a ko nije bio ni pre venčanja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Ilustracija,foto: Shutterstock

Fotograf kog unajmite da zabeleži vaš najvažniji dan u životu nije samo običan “škljocaš”. Da bi fotografije bile uspešne, on prvo mora da vas upozna i vidi kakav je odnos između vas i partnera. Jedino vas tako može zaista “videti”. Sve zavisi od vas, a on vas samo pažljivo posmatra. I beleži. Ako ste razvedeni, pogledajte, možda i vaše fotografije nose neki skriveni znak.

Na društvenim mrežama se povela zanimljiva diskusija o tome da li fotografi na osnovu onoga što „uhvate“ svojim objektivom, mogu da zaključe da li će brak biti srećan.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kakav je odnos između partnera, može da pokaže na primer sečenje svadbene torte.

– Moj tata fotografisao je 27 venčanja tokom četiri godine, a najmanje 20 parova se otad razvelo – napisala je jedna od korisnica na ovu temu. Jedan fotograf koji se ovim poslom bavi već četiri godine rekao je da se nije čudio kada se jedan par razveo. – I pretpostavljao sam da će se to dogoditi jer su se venčali samo nekoliko meseci nakon što su se upoznali – rekao je.

Foto: Shutterstock

– Ako partner partnera hrani tortom na način da mu je gura u lice, a drugi mu se “sveti” na isti način, njihvo brak neće dugo trajati. Oni koji dele tortu romantično i nežno obično potraju kao par – rekao je jedan od fotografa.

– Na dan venčanja provedemo i više od 12 sati slikajući mladu i mladoženju i primećujemo više stvari od svih ostalih gostiju. Zanimaju nas trenuci intimnosti i emocionalne povezanosti. I vrlo brzo bude nam jasno da li toga ima ili ne. Takođe, fotografišemo i probe venčanja, veridbe i samo venčanje. Mnogi parovi, a posebno oni mlađi, fokusiraju se na samo venčanje, a ne na brak koji ih očekuje – napisao je jedan korisnik Reddita.

Još neki od komentara na temu su bili: – Imam album fotografija na kojima moj sada bivši muž čudno bulji u mene. Bilo bi još čudnije da fotograf to nije primetio.

Foto: Yuri Arcurs / Tetra Images / Profimedia

Kada mladoženja razgovara mobilnim na venčanju, odmah znate da nešto ne štima.

Jedan od fotografa ispričao je takođe jedno od svojih sećanja: – Nisam siguran da li je par koji sam snimao još uvek zajedno, ali ono što vam mogu reći jeste da se pričalo kako je mladoženja razgovarao mobilnim dok je išao prema oltaru. I bio je u farmerkama. Mlada nije izgledala baš srećno.

Javio se još jedan fotograf sa mnogo čudnijom pričom.

– Slikao sam venčanje koje je bilo organizovano u muzeju umetnosti. Kolega je rekao paru da se spremi za poljubac, a mlada je samo izustila: “O ne, ne, hvala vam!” Cela svadba je bila čudna, a mladoženja se čak nije ni potrudio da izgleda reprezentativno tog dana – prepričao je svoje isustvo ovaj fotograf.

Foto: Symphonie / ImageSource / Profimedia

Prema iskustvu još jednog fotografa, razvode se i oni parovi koji su tokom fotografisanja stidljivi i ne prikazuju emociju prema partneru. Oni koji nemaju problem da se poljube i drže za ruke, uglavnom ostaju u brakovima.

– Snimali smo video venčanja para koji je pre sudbonosnog “da” bio nekoliko godina u vezi i imao je dete. Mislili smo da će trajati zauvek, ali moj fotografski partner, inače prijatelj mladoženje, saznao je da se razvode. Stvarno nisam primetio nikakve znake da bi se to moglo dogoditi. Jedino se sećam da je mlada spominjala kako je htela još jedno dete, a on nije bio za to – rekao je jean fotograf.

Iz svega ovoga možemo zaključiti da se možda iz nekih sitnih detalja vidi ko je stvarno srećan, a ko nije bio ni pre venčanja. Ili oštrom oku fotografa jednostavno ništa ne promakne.

BONUS VIDEO



Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar