Podraščanin posle četvrtog mesta na EP: Mnogo mi je krivo, protiv Italijana smo odlično otvorili meč!

Naša ekipa je bila najstarija na EP, nedostaju mlađi igrači, što takođe može da bude jedan od razloga za ostanak bez medalje

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Srđan Stevanović/Getty Images/Starsport

Odbojkaši nisu uspeli da osvoje 13. medalju na evropskim prvenstvima, jer su šampionat završili kao četvrti, porazom od domaće Poljske u borbi za bronzu.

Malo ko je uoči polufinala mogao i da pretpostavi da će sve krenuti po zlu posle ispuštenog prvog seta s Italijom, koja se na kontinentalni tron vratila posle 16 godina.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Iskreno, četvrto mesto je najgore moguće, jer smo izborili polufinale i nismo uzeli medalju. Ali, trebalo bi biti iskren i priznati da zbog igre koju smo prikazali u mečevima odluke možda je ovo prvo prvenstvo na kojem nismo zaslužili medalju. Veoma mi je žao, jer smo podizali formu tokom takmičenja, a onda smo odigrali najlošije u najvažnijem trenutku i protiv Italije i protiv Poljske – naglašava Marko Podraščanin za “Večernje novosti”.

Trofejni bloker priznaje da niko ne zna zašto su igrali ispod svog nivoa u polufinalu.

– Od 2013. igramo u istom sastavu, imamo mnogo divnih utakmica na velikim takmičenjima, a italijanski tim je 10 godina mlađi od nas. Žao mi je ne samo što smo izgubili, nego što smo dobro otvorili utakmicu, vodili sa 9:4 i držali sve u našim rukama. I verovatno je gubitak tog prvog seta odlučio da li ćemo uzeti medalju, jer smo od Poljske izgubili dan ranije kada nas je savladala Italija – priznaje Podraščanin.

Igrače sada čekaju klupske obaveze, a na leto SP 2022. u Rusiji.

– Lično mislim da moramo da imamo više energije, žara i motiva. Govorio sam uoči EP da ćemo imati više motiva od ostalih, jer nismo učestvovali na OI. I to smo pokazivali sve do polufinala. Onda je došao malo ozbiljniji i tvrđi protivnik, kao što je Italija, i jednostvno smo dosta pali i izgubili. Ostaje nam da izvučemo pouke, naučimo lekciju i nadam se da ćemo svi zdravi biti u istom sastavu u Rusiji.

Naša ekipa je bila najstarija na EP, nedostaju mlađi igrači.

– To je priča koja se ponavlja od smene generacije koju je napravio Igor Kolaković 2013. Tada su došli novi momci, četvorica, petorica su zaigrala u prvoj postavi i to je bio pun pogodak. Međutim, smenu generacije možete da napravite kada imate dobre juniore i kadete, a, iskreno, osim Pavla Perića ostali moraju još dosta da napreduju da bi nas nasledili – smatra Podraščanin.

Vidljivo je da se skoro deset godina nije pojavio talenta kalibra Kovačevića, Atanasijevića ili Lisinca.

– Vrlo je malo talenata u muškoj odbojci, dok je s druge strane ženska eksplodirala. Kod devojaka svake godine pojave se dve, tri igračice koje mogu da naslede vedete. Problem kod muškaraca počinje od pionirskih dana, ako bismo tu mogli nešto da promenimo bilo bi dobro – podvlači Podraščanin.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar