Ford će oživeti još neke kultne nazive iz prošlosti za buduće elektromobile

Thunderbird bi mogla da bude jedna od oznaka namenjenih budućim elektromobilima

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Ford promo

Ukoliko pogledamo nedavne akvizicije u Fordovoj gami, videćemo da su vraćeni neki nazivi starih modela, kao što su Bronco, Maverick, Lightning i Puma.

“Plavi oval” planira da nastavi ovu praksu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Smatram da imamo jedinstvenu garnituru naziva iz prošlosti, koje možemo iskoristiti da bi uneli više emocija u naše proizvode i ispričati priče koje druge marke ne mogu – kaže Murat Giler, glavni dizajner Ford of Europe.

– Postoji mogućnost da uz pomoć starih oznaka osvežimo ponudu i razlikujemo se od ostalih.

Nažalost, Giler nije precizirao o kojim se konkretno nazivima radi, mada je možda to sugerisao kroz reči „mogućnost za Ford da se razlikuje u bombardovanju elektrifikovanim proizvodima koje je pred nama“. Dakle, budući elektromobili bi mogli da ponesu nazive koji već dugo nisu u upotrebi.

Thunderbird bi mogla da bude jedna od oznaka namenjenih budućim elektromobilima. Reč je o nazivu koji je dugo egzistirao u Fordovoj gami, nalazeći se na vozilima iz različitih segmenata, poput roudstera, luksuznih kupea i sedana s četvoro vrata.

Još jedno ime koje se čini zgodnim za budući EV je Galaxie, kao i Excursion.

Sudeći po Mavericku i Pumi, Ford se ne vezuje za isti tip vozila iz prošlosti. Prvonavedeni je nekada bio mali automobil dostupan u kupe i limuzinskoj verziji, što baš i nema veze s današnjim kamionetom. Puma s druge strane, bila je kompaktan sportski kupe, da bi sada bila transformisana u moderan krosover.



Izvor: Vrele gume

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar