“Trebalo je da mu spremim pitu od jabuka, voleo je to”: Potresna ISPOVEST majke preminulog dečaka na Adi

Teško, kroz poluotvorena usta, kroz uzdah, samo prozbori: „Moj Dača”

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Vlada Sporcic

Zvao me je „mamice”, moj anđeo čuvar – sa očima punim suza tiho izgovara Marjana Jovanović, majka Dalibora (16) iz Barajeva, koji je iznenada preminuo u nedelju, na Adi Ciganliji, na fudbalskom terenu, u poslednjem minutu utakmice. Naselje Gaj u Barajevu, mestu gde je Dalibor živeo, preplavila je tuga. Vrata porodičnog stana ekipi Objektiva otvorila je Daliborova mama. Dolaze prijatelji, poznanici, drugari…

Svi su u šoku, svi žele samo da izjave saučešće porodici… Na umornom licu neispavane majke, s vremena na vreme, pojavi se blagi osmeh kada pogleda u fotografiju svog sina. Teško, kroz poluotvorena usta, kroz uzdah, samo prozbori: „Moj Dača”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

‒ Obožavao je fudbal. Želja mu je bila da zaigra za Partizan. Eto, dogovor je bio da nakon utakmice gledamo derbi, a nismo dočekali. Zbog njih dvojice sam gledala fudbal, iako ništa nisam razumela – priča neutešna majka. Na utakmice i treninge sinove je vodio tata Čeda.

‒ Suprug je bio tamo na toj utakmici. Gledao je Daču kako se bori, bio je pored njega. Uvek sam ih učila da ne treba odustati. Mlađeg sina su sklonili sa strane. Ja sam bila kod kuće, čekala sam ih, dogovor je bio da mi jave kada završe da spremim večeru i da ispečem pitu sa jabukama. Voleo je tu pitu – priča nam neutešna majka. A onda je zazvonio telefon.

‒ Javila sam se i samo sam čula supruga koji izgovara: „Naše dete ne diše.” Nisam znala šta me je snašlo. Svaki sledeći sekund mi je trajao kao minut, a minut kao sat. Pedeset i nešto minuta je trajala reanimacija. Večnost – podrhtavajući izgovara Marjana.

PIŠE: ALEKSA MOMČILOVIĆ

NASTAVAK OVE I OSTALE AKTUELNE TEME MOŽETE PROČITATI U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 21. SEPTEMBAR

Foto: Objektiv.rs

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar