Dražen nije smeo da kasni, a kamoli ja: Zbog poršea nismo stigli na vreme, a evo šta je Duda uradio

- Otišao sam u sobu, spakovao stvari i nisam mogao da zaspim celu noć - priseća se Sretenović

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA/ARMANDO BABANI

Zoran Sretenović, nekadašnji plejmejker reprezentacije Jugoslavije, prisetio se legendarnog Dude Ivkovića, koji nas je napustio u 78. godini života.

Sretenović je objasnio kako je Duda prevashodno bio sjajan psiholog i da je tačno znao šta treba da uradi u kriznim situacijama.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Prisetio se dešavanja iz 1991. u Rimu, kada je u Italiji na okupu i dalje bila selekcija stare SFRJ. Sretenović je napravio glupost, koja mu se na kraju nije obila o glavu.

– Uvek mi je u glavi situacija iz 1991. Bio sam novajlija, a cela situacija pokazuje kakav je Duda bio psiholog. Imali smo dva slobodna dana, a pošto je Dino Rađa tada igrao u Rimu za Virtus, posle večere smo išli kod njega. On je kupio novog “poršea”, pa smo otišli da se provozamo, ali nam je u povratku pukla guma, zbog čega smo kasnili u hotel – prisetio se Sretenović za Kurir.

– Tamo nas je na recepciji čekao fizioterapeut reprezentacije i sav uznemiren rekao ‘Duda je proveravao i video da vas nema! Poludeo je, iznervirao se.

Noć je bila duga, a evo kako je reagovao Ivković.

– Znam da Draženu Petroviću nije dozvoljavao da kasni na pripreme. Šta sam onda ja kao nov mogao da očekujem? Otišao sam u sobu, spakovao stvari i nisam mogao da zaspim celu noć. Ujutru sam bio prvi na recepciji, čekao sam Dudu da se izvinim za sinoć, ali nije hteo ni da me sluša. Kasnije mi je na sastanku rekao da to ne sme da se ponovi – otkrio je Sretenović kako se čitava zavrzlama završila, a on ostao deo tima koji je na kraju postao prvak Evrope.

Do sada neviđena fotografija Željka i Dude: Trenutak kada su Obradović i Ivković postali kumovi (FOTO)



Izvor: Objektiv.rs, Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar