Minji Suboti je supruga PREMINULA na rukama: “Tog jutra je samo KLONULA, ja sam pritrčao i …”

Minja i Branka bili su u braku 39 godina

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Čuveni kompozitor i televizijski voditelj Milan Minja Subota, uz koga su brojne generacije odrasle, preminuo je u 82. godini. Subota je iza sebe ostavio sina Miloša, a njegova supruga Branka Jeremić, novinarka i nekadašnja urednica Bazara preminula je decembra 2018. godine.

O njenoj gotovo iznenadnoj smrti, ali i životu prepunom ljubavi sa Brankom, Minja je govorio u emisiji TV lica emitovanoj 2019. godine na Radio-televiziji Srbije.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Branka je svom dragom suprugu preminula na rukama.

– Imala je probleme disajnih organa, ali je to opteretilo srce. Nije bila ni u bolnici, bila je kod kuće, lečila se da zaleči prehladu. Tog jutra je samo klonula, ja sam pritrčao i… – prisetio se Minja bolnog trenutka.

Ko je bio Minja Subota? Pamtimo ga po “Muzičkom toboganu”, komponovao stihove koji su postali evrgrini

Kako je naveo, odmah se posle toga posvetio sinu, koji je bio u potpunom šoku.

– Ne dam da se zaboravi, trudim se svakog dana… Uvek razmišljam: “Šta bi rekla Branka?” i onda sam srećan – ispričao je on.

“Bila je prelepa, Bože, k’o manekenka”

Minja i Branka bili su u braku 39 godina. A na samom početku, novinarka nije, kako je ranije ispričala, ni htela da čuje za njega.

– Ona je smatrala da sam ja sa estrade. Branku sam prvi put videla kad je izlazila iz Politike. Prelepa, sa kosom plavom, Bože, k’o manekenka je išla. Pitam: “Ko je ovo?”, kažu: “Ona je novinar”. Odrastao sam tako da nisam mogao da joj priđem tek tako na ulici. I onda sam je video sa Radmilom Mikić, prijateljicom, ona nas je upoznala. Trebalo je dosta tu priče i upoznavanja na pravi način dok je krenula ljubav… – sa setom u glasu ispričao je Minja.

Minja Subota dobija ULICU u Beogradu: Poznato i gde će čuveni voditelj biti sahranjen

Decenijama su ih, kaže, gledali kao jedno.

– Mnogi su, kada je preminula, patili zbog toga. Bili smo kao jedno, tako su nas ljudi videli. Ona je živela samo za njega i za mene. Svoju novinarsku karijeru sa lakoćom je radila. Bila je izvanredan novinar, izvanredan urednik – ispričao je Minja o svojoj Branki.

Venčali su se 8. novembra, baš na Minjin rođendan.

Od čega je preminuo Minja Subota? Čuveni voditelj nije izdržao

– Bilo je prelepo, plemenito lepo – ispričao je Subota.

BONUS VIDEO:



Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar