VELIKA TRAGEDIJA

Princeza koja se zbog ljubavi odrekla karijere: O TRAGIČNOJ smrti Grejs Keli i danas kruže teorije ZAVERE

Njen suprug nikada nije preboleo ovaj gubitak

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: IFA Film / United Archives / Profimedia

Grejs Keli je bila jedno od najpopularnijih imena i jedna od najlepših žena Holivuda i smešila joj se blistava glumačka karijera. Međutim, sve je ostavila zbog ljubavi.

Princa Ranijea Trećeg od Monaka upoznala je 1955. godine kada je stigla na Filmski festival u Kanu, a tom prilikom je i predvodila američku delegaciju. Ona je tada bila u vezi sa francuskim glumcem Žanom-Pjerom Omonom, imala je samo 25 godina i već impresivnu karijeru iza sebe.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Nakon upoznavanja sa princom, krenulo je njihovo dopisivanje, a u decembru iste godine objavljena je njihova veridba. Pričalo se da je njena porodica tada platila miraz u iznosu od dva miliona dolara, a glamurozno venčanje održano je u aprilu 1956. godine.

Svadbi u Monaku je prisustvovalo tri hiljade zvanica, a ceremonija je pražena širom sveta putem televizije. Venčanica koju je Grejs nosila i danas važi za jednu od najlepših i najglamuroznijih, a dizajnirala ju je Helen Rouz.

Kada je postala princeza od Monaka, Grejs se odrekla glumačke karijere i posvetila se porodici i humanitarnom radu.

Foto: TopFoto.co.uk / Topfoto / Profimedia

Grejs i Ranije su imali brojne uspone i padove, a njihova sreća iznenada je prekinuta tragičnom smrću prelepe princeze.

Ona je 13. septembra 1982. godine doživela tešku saobraćajnu nesreću kada je sletela sa litice i zadobila ozbiljne povrede. Tog dana je vozila najmlađu ćerku Stefani na voz jer je trebalo da otputuje u Pariz na školovanje. Šuškalo se čak i da princeza tada nije bila za volanom, već upravo njena ćerka, a da je kraljevska palata sve zataškala jer je devojčica bila maloletna i bez vozačke dozvole. Stefani je ove navode demantovala tek 20 godina kasnije, kada je smogla snage da priča o svemu tome.

Teorije zavere dodatno je pokrenuo sam dvor u Monaku jer su smrt princeze pokušali da sakriju, te su sve zaposlene poslali na prinudni odmor, a za tragediju su saznavali tek iz medija. Princeza Stefani slomila je nekoliko rebara i ključnu kost, a za majčinu smrt saznala je dva dana kasnije. Kako je princ Ranije objasnio, smrt svoje žene je skrivao jer nije mogao da trpi lažne informacije koje su kružile.

Lekari su učinili sve da sačuvaju život Grejs Keli, ali je njena porodica na kraju bila primorana da donese odluku da se princeza 14. septembra isključi sa aparata za održavanje u životu jer nije bilo šanse da preživi.

Grejs je u trenutku smrti imala 52 godine, a sa princom Ranijeom provela je 26 godina u braku. Njega je smrt supruge veoma pogodila, te njen odlazak nikada nije preboleo, niti se ponovo oženio.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar