Ko je predlagao UBISTVO Aleksandra Vučića? Janković da kaže ko stoji iza cele priče

Važno je da je Janković rekao da su to ambasadori, a ne niži službenici. Znam da nije slagao, mislim da znam i koji su, istakao je predsednik

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv.rs/Tamara Trajković

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da nije iznenađen izjavom Saše Jankovića, kome su strani ambasadori sugerisali da će Vučić umreti od srca i da bi on tad trebalo da bira s kim će vladati.

REKAO ISTINU

Predsednik je istakao da je uveren da je Saša Janković rekao istinu, iz koje se jasno vidi da pritisak vrše ambasadori pojedinih zemalja.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– S pažnjom sam slušao to što je govorio gospodin Janković i da budem iskren, za mene nema prevelikih novosti, ali sam mu zahvalan što je to javno rekao i siguran sam da nije slagao. Potrebna je višeslojna analiza i ne bih da ispaljujem reči da bih izigravao žrtvu – rekao je Vučić.

Vučić je naveo da se radi o ozbiljnim stvarima, koje svedoče o vremenu u kojem živimo.

– Važno je da je Janković rekao da su to ambasadori, a ne niži službenici. Znam da nije slagao. To su direktni predstavnici zemalja. Mislim da znam i koji su. A zašto vi mislite da bi njihov interes bio da budem na vlasti? Što bih bio u bilo čijem interesu ako Srbija napreduje brže od ostalih – kaže Vučić.

ZNAM…

Vučić ne misli da je neko želeo da ga ubije.

– Ne mislim da su želeli da me ubiju, naprotiv, samo im je neko dostavljao moj kardiovaskularni karton. Neko se nadao da ću malo brže da umrem. Umreti nije ništa strašno, pitanje je kad ćete i šta ostavljate iza sebe. Znam od kog je to Janković mogao da čuje i posle kog odlaska u bolnicu su mogli da dođu do tog papira – poručuje Vučić.

On je istakao i da je Jankovićeva izjava važna za istoriju Srbije, kao što je, kaže, važno svedočenje ideologa dosovskih stranaka da oni koji su bojkotovali poslednje izbore nisu to činili zbog izbornih uslova nego zato što su slabi.

– Dok sam ovde, vodiću politiku samostalne, slobodne, nezavisne Srbije, ne dodvoravajući se nikome i vodeći računa samo o našim interesima. Za takvu politiku mora da se plati određena cena – rekao je Vučić.

PRIZNANJE

Podsetimo, bivši ombudsman i nekadašnji predsednički kandidat Saša Janković je gostujući u podkastu na opozicionoj televiziji priznao da su strane ambasade i zapadni moćnici pokušavali da sruše predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Janković je rekao da je dobijao predloge da se približi predsedniku Vučiću kako bi ga rušio iznutra i u nekom trenutku došao na njegovo mesto. Kako je istakao, strane ambasade tražile su i krticu unutar Srpske napredne stranke.

– Dešavalo mi se i da čujem: „Ako nećeš sa Vučićem, sa kim bi mogao u SNS. Ako Vučiću slučajno otkaže srce… nešto mu nije okej srce…” Šta na to čovek može da odgovori? – naveo je Janković.

VASILJEVIĆ: NE SUMNJAM

Savetnica za medije predsednika Srbije Suzana Vasiljević izjavila je juče da ne sumnja u izjavu Saše Jankovića da su mu neke strane službe i ambasade savetovale da se „približi” Aleksandru Vučiću kako bi ga „srušili”. Vasiljevićeva je za TV Prva rekla da Jankovića smatra za iskrenog čoveka i da zbog toga nema razloga da sumnja u njegove reči. Podsetila je da je Janković na prošlim predsedničkim izborima bio Vučićev protivkandidat i dodala da on nikada nije bio blizak Vučiću.

– Službe u ovoj državi rade svoj posao, mi imamo informacije i verujem da predsednik ima više informacija o tome da razne službe i ambasade u ovoj državi zastupaju svoje interese i samo je pitanje do koje mere ćete ići u rušenju države domaćina da biste te svoje interese sproveli – rekla je ona.

Ističe da se to ne dešava samo u Srbiji već da je to uobičajena stvar u svetu.

Vasiljević kaže da je Janković taj koji bi trebalo da kaže ko mu je to predlagao i dodaje da razume kada službe traže osobu koja će na izborima da „sruši neku vlast”, ali da ne razume kada neko traži način dolaska na vlasti tako što planira „ubijanje neke osobe”.

OD VELIKE VAŽNOSTI

Od velike je važnosti što je Saša Janković kazao da ga je Zapad nagovarao da se združi sa predsednikom Vučićem kako bi ga srušio, ocenio je juče predsednik Narodne skupštine Srbije Ivica Dačić, navodeći da to njegovo priznanje predstavlja dokaz za takve radnje i sa druge strane, odnosno sa strane opozicije. Dačić je na TV Pink kazao da je ovo potvrda da se takve stvari dešavaju, kao i da se stalno traga i traže ličnosti koje bi to uradile.

– To je i potvrda da predsednik Vučić i sadašnja vlast rade u interesu naše države i naroda jer niko ne bi rušio svog čoveka, a Vučić stalno i govori da mi vodimo samostalnu politiku – kazao je.

Piše: EKIPA OBJEKTIVA

OVU I MNOGE DRUGE AKTUELNOSTI PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 16. SEPTEMBAR

BONUS VIDEO:

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar