Radio je ono što svi radimo i završio u UŽASNIM bolovima: Strano telo mu stiglo do NERAVA – lekari u šoku

Kada su mu doktori pregledali stopalo pod mikroskopom, nisu mogli da poveruju sta vide

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Ilustracija,foto: Profimedia/IGOR STEVANOVIC,Shutterstock

Nakon što je neko vreme hodao bosonog, neimenovani Brazilac(35) osetio nesnosan bol u stopalu, a kada je došao u bolnicu, nije mogao da veruje šta je uzrok. Trpeo je bolove osam sati, a kada više nije mogao da stane na nogu, shvatio je da je stvar postala ozbiljna.

Kada su mu lekari pregledali desno stopalo, pronašli su dlaku, koja mu se zabola u petu toliko duboko da je dospela do nerava. To stanje se zove “cutaneous pili migrans”. Dlaku dugu oko jedan centimetar izvukli su pincetom i odmah je nastupilo olakšanje. Bol je nestao.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Mikroskopski pregled otkrio problem

Muškarac se javio bolnici u Sao Paolu, a pregledao ga je dermatolog dr. Fred Bernardes Filho. Ustanovio je da nema povrede zgloba ni drugih oštećenja. Ali, kada je zamolio pacijenta da hoda na prstima, a zatim na peti, čovek se požalio da ga strašno boli desna peta.

Lekari su zatim ponovo pregledali njegova stopala pod mikroskopom i utvrdili da ispod kože ima dlaku. Uklanjanjem stranog tela muškarac je konačno odahnuo.

Dlaka je naime, ušavši pod kožu, ostala u području u kojem je mogla da stimuliše nervne završetke. Lekari su objavili da je reč o događaju od pre dve godine i da je pacijent bio belac, ali su istakli da je CPM češći kod Azijata.

Razlog je što oni imaju gušće i ravnije dlake koje lakše ulaze pod kožu. Stoga savetuju i drugim lekarima da posumnjaju na tu dijagnozu ako se pacijent požali na bolove u stopalima.

BONUS VIDEO

Izvor: Blic Žena

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar