Xiaomi naočare prikazuju poruke i navigaciju: Mogu više od Facebook gedžeta, ali ima caka (VIDEO)

Teške su svega 51 gram, uz ugrađen ARM procesor

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen Youtube / Xiaomi

Kompanija Xiaomi predstavila je “pametne” naočare, koje bi jednog dana mogle da se nađu na tržištu. Ovakva tehnologija izuzetno je zanimljiva proizvođačima širom sveta, a Facebook je nedavno predstavio svoje Ray-Ban Stories.

Za razliku od konkurencije, kineske naočare imaju MicroLED displej sa AR mogućnostima (Augmented Reality – Proširena stvarnost), veličine 0,13-inča.

Facebook saopštava da njihove naočare mogu da snimaju, dok audio-sistem omogućava slušanje muzike i telefonske razgovore. Xiaomi nudi više opcija – pored fotografija i video-snimaka, tu je prikaz poruka, notifikacija, navigacije, automatski prevod teksta koji gledate i još mnogo toga.

Mala težina

Kineska kompanija ističe da bi “pametne” naočare u budućnosti mogle da zamene mobilne telefone, prenosi specijalizovani portal Verge.

Njihov gedžet težak je svega 51 gram, uz ugrađen ARM procesor (četiri jezgra), Wi-Fi, Bluetooth konekciju, bateriju i kameru od 5MP.

Xiaomi ne navodi kada bi proizvod mogao da stigne na tržište, odnosno, da li će ikada stići, ali svakako da pruža pogled u dalji razvoj tehnologije.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs


BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs/S.K.

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar