Jovanov reagovao na priznanje Jankovića: Imamo priliku da vidimo kako razgovaraju stranci sa opozicijom

Jasno je da su stranci nezadovoljni svojom pozicijom, istakao je Jovanov

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/SNS

Milenko Jovanov, potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke, reagovao je na priznanje Saše Jankovića da su mu strani ambasadori nudili da uz pomoć krtica iz SNS oslabi i sruši predsedbika Srbije Aleksandra Vučića.

– Ovo je zaista neverovatno priznanje i sada imamo priliku da iz prve ruke vidimo kako izgledaju razgovori stranaca sa predstavnicima opozicije, ali i da su ti razgovori bizarniji od onoga što bi se očekivalo. Jasno je da su stranci nezadovoljni svojom pozicijom, jer od dolaska na vlast predsednika Vučića, oni više nemaju odlučujuću ulogu na formiranje vlade Srbije i definisanje državne politike i zato traže poslušnike koji bi im pomogli da povrate izgubljenu moć – rekao je Jovanov.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Sa druge strane, opozicionari željni vlasti ne biraju način da se te vlasti dokopaju i po cenu ličnog poniženja, što je manji problem, ali i po cenu slobode i samostalnosti Srbije, što je ozbiljan problem – dodaje on.

– Najzad, trebalo bi analizirati da li je neko iz samog SNS-a prihvatio ovu ponudu stranaca i da li u stranci ima ljudi koji bi bili spremni da se na ovako ogoljen način stave u službu stranaca protiv predsednika Vučića, ali i Srbije. Jer, vraćanje prava odlučivanja narodu Srbije, prava koje su u jednom periodu od naroda oteli stranci i domaći tajkuni, kao i vođenje samostalne i slobodne politike, temeljne su vrednosti i rezultati politike predsednika Vučića. Na tim temeljima gradi se sve ostalo – od ekonomije do borbe protiv korone. Zato bi pristajanje na služenje strancima značilo direktno rušenje tih vrednosti i rezultata i vraćanje na period vlasti bivšeg režima, kada su, čak, dnevni red za sednice Vlade slali na odobrenje ambasadama. To bi bio strahovit korak unazad – zaključuje Jovanov.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar