UHAPŠEN brat Darka Šarića: Sumnja se da je davao mito kako bi mogao da napušta kućni pritvor

Suđenje bi trebalo da se ponovi na jesen

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/E-stock

Željko Vujanović (43), brat od ujaka Darka Šarića (50) uhapšen je danas zbog sumnje da je davao mito Milošu I. (37), povereniku za izvršenje alternativnih sankcija Odeljenja za tretman i izvršenje vanzavodskih sankcija i mera Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde. Vujanović se sumnjiči da je davao mito Milošu I., kako bi slobodno napuštao kućni pritvor.

On je bio osuđen na 14 godina zatvora zbog trgovine kokainom. U aprilu je sproveden na izdržavanje kazne, ali je Vrhovni kasacioni sud ukinuo presudu, pa je iz zatvora prebačen u kućni pritvor u Kragujevcu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Suđenje Darku Šariću, Vujanoviću i ostalim optuženim za šverc 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike treba da bude ponovljeno jer je Vrhovni kasacioni sud (VKS) naložio Apelacionom sudu da ponovo razmatra presudu. U obrazloženju je navedeno da je odluka doneta zbog sumnje da je dvoje sudija koji su odlučivali o pravosnažnoj presudi, bilo pristrasno.

Suđenje bi trebalo da se ponovi na jesen.

Šarić traži da bude pušten na SLOBODU: Žalio se advokatima – evo šta piše u ZAHTEVU (FOTO)

Inače, policijski službenici Odeljenja za borbu protiv korupcije Uprave kriminalističke policije u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom (BIA), su po nalogu Višeg javnog tužioca Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije pri VJT u Kraljevu uhapsili još Dragana Manojlovića (41) i Gorana Đ. (57), zbog izvršenja više koruptivnih krivičnih dela.

Sumnja se da je Miloš I. od pomenutih osoba koje su osuđene na kazne kućnog zatvora i mere pritvora, uzimao novac kako bi im omogućio slobodu kretanja. Takođe, osumnjičeni se tereti da je posredovao u Povereničkoj kancelariji u Kragujevcu, kako jedna od zaposlenih ne bi izvršila službenu radnju koju je dužna da izvrši u vremenu kada je on bio odsutan.

Odabran SUDIJA: Evo ko će da presudi Šariću – vodiće novi postupak i pred njim su dve MOGUĆNOSTI

Inače, jedan od uhapšenih Dragan M. je suprug opštinske odbornice Topole. On je u februaru zbog zloupotrebe odgovornog lica već kažnjen kućnim zatvorom.

Goran Đ. je aktivista političke organizacije “Bolja Srbija” i bivši direktor Doma zdravlja u Topoli. On je prošle godine uhapšen pod optužbom da je medicinskoj sestri potpisao potvrdu da je tri meseca volontirala u tom Domu zdravlja kako bi mogla da polaže državni ispit. Kako saznajemo, svi uhapšeni se nalaze u policijskom pritvoru u Kraljevu.

BONUS VIDEO: 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar