Osumnjičeni za ubistvo Alekse PUŠTEN na slobodu: Oglasio se otac Ognjena iz Aleksinca, evo šta je PORUČIO

On je izašao iz Kazneno popravnog zavoda Niš 13. septembra, tačno u 00.30 sati

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Instagram/@_alexaa_33

Ognjen Petković (18) iz Aleksinca, koji se sumnjiči da je Aleksi Stojmenoviću (26) zadao kobni udarac koji ga je koštao života, u tuči koja je izbila 16. maja u restoranu “Oaza” u Aleksincu, pušten je noćas iz pritvora da se brani sa slobode.

On je izašao iz Kazneno popravnog zavoda Niš 13. septembra, tačno u 00.30 sati, posle četiri meseca provedena iza rešetaka. Ispred kapije su ga sačekali roditelji, stariji brat i nekoliko najboljih drugova. Roditelji su rekli da ih niko nije zvanično obavestio da će Ognjen da izađe na slobodu, već da su tu informaciju dobili neformalno iz tužilaštva, piše Alo.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Apelacioni sud u Nišu je u petak, 10. septembra, odbio zahtev Višeg javnog tužilaštva u Nišu da Ognjenu produži pritvor. Međutim, on nije odmah pušten da se brani sa slobode jer mu je pritvor poslednji put produžen do 13. septembra. Pošto je uhapšen 19. maja u 00.30 sati dobili smo nezvaničnu informaciju da će KPZ Niš morati da napusti najkasnije pola sata posle ponoći, jer je pritvor počeo da mu se računa tačno u to vreme. Nismo dobili ništa napismeno niti smo videli naredbu za ukidanje pritvora. Bilo nam je čudno kada smo saznali da će da izađe navodno noću, ali nam je drago da mu je najzad ukinut nepravedno određen pritvor i da je Apelacioni sud u Nišu objektivno sagledao nalaze Nacionalno – kriminalističkog centra za forenzičko veštačenje MUP-a Srbije (NCKF) da Ognjen nije udario Aleksu, već da ga je promašio. Ognjen je konačno izašao iz pritvora, a Više javno tužilaštvo u Nišu i dalje pokušava da sakrije pravog krivca – kaže Ivan Petković, otac osumnjičenog mladića i ističe da je njegov sin uhapšen samo da bi se sakrio mladić koji je Aleksu udario pivskom flašom u glavu.

– Aleksi je pukla arterija usled udarca u vrat, a pravi krivac ga je udario pivskom flašom pred brojnim svedocima. Mi smo tužilaštvu naveli njihova imena, ali niko od njih nije saslušan. Posle agonije kroz koju smo prošli očekujem da će pravi krivac biti priveden i da će odgovarati svi oni koji su ga prikrivali i koji su Ognjenu pokušali da montiraju ubistvo – rekao je Ivan Petković.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Alo

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar