Herojski čin lepe Makedonke (20): Ona je sa majkom poginula u Tetovu dok je pomagala drugima (FOTO)

Tela majke i ćerke pronađena su spaljena u krevetu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/facebook

Stravičan požar u montažnoj kovid bolnici u Tetovu odneo je preksinoć čak 14 života, a među žrtvama su bile i majka i ćerka čija su ugljenisana tela jedno do drugog pronašli članovi EBR-a koji su učestvovali u gašenju požara.

– Razbili su prozore, iščupali mreže da bi pobegli. Kada je moja sestra ušla u očevu sobu šest ili sedam pacijenata uspelo je da izađe, njih dvoje su ostali unutra – kaže žena iz Tetova koja je za Telmu ispričala o košmaru koji su u sredu uveče preživeli njena sestra i otac koji su bili na veštačkoj ventilaciji u privremenoj kovid bolnici koja je potpuno izgorela.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ona je rekla da je njena sestra pokušala da probudi ostala dva pacijenta iz očeve sobe, ali oni nažalost nisu davali znake života.

– Kad sam otišla tamo, videla sam spaljene ljude, leševe, mnogo povređenih, bilo je strašno. Takođe sam čula da su nastradale majka i ćerka koje su zajedno izgorele jer ćerka nije htela da ostavi majku – ispričala je ona.

Tela majke i ćerke pronašao je jedan član EBR.

– Ćerku i majku smo pronašli spaljene u krevetu jednu do druge. Pošto su tela potpuno izgorela, primetili smo po kosi i ogrlici da se radi o mladoj devojci i njenoj majci. Kada smo uzimali tela, pazio sam da ne izgubim devojčinu ogrlicu, kako bi je porodica zapamtila – rekao je član EBR-a.

Na društvenim mrežama pojavila se fotografija nastradale devojke. Herojski čin lepe Makedonke, koja je imala samo 20 godina kada je zajedno sa majkom nastradala, pohvalili su svi na društvenim mrežama. Mnogi od njih besni su što se jedan mladi život na ovaj način završio i traže da se odgovorni za ovaj incident što pre dovedu pred lice pravde.

Njenu fotografiju objavio je i makedonski medij Sitel, navodeći da njen identitet još uvek nije poznat.

Još uvek nije poznat uzrok požara, ali se spekuliše da je požar nastao kada se zapalila utičnica dok je medicinsko osoblje pokušavalo da reanimira jednu devojku.

Podsetimo, najmanje 14 osoba stradalo je u požaru koji je zahvatio improvizovanu, privremenu kovid bolnicu u centru Tetova.

BONUS VIDEO:



Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar