Misterija kod Male Krsne: Ispod Jelkine smokve otkriven FENOMEN, kažu da ko tu stane oseti nešto ŠOKANTNO

Iako su mnogi čuli za ovo mesto, retki su oni koji su upoznati sa Najdanovim krugovima

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Filip Plavčić

Često se u šali ranije govorilo za nekoga ko je dugo putovao, pa zakasnio da je sigurno putovao preko Male Krsne. Inače je u pitanju važno železničko čvorište u našoj zemlji, a mesto se nalazi u blizini Smedereva.

Ipak, iako su mnogi čuli za ovo mesto, retki su oni koji su upoznati sa Najdanovim krugovima.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Prirodni fenomen u Maloj Krsni

Ljubitelj radiestezije, penzionisani opštinski činovnik, Najdan Rakić, inače rodom iz Bele Palanke se bavio istraživanjima zračenja i energije uopšte. Slučaj je hteo da upravo on otkrije prirodni fenomen, koji će kasnije proslaviti Malu Krsnu.

U blizini svog rodnog mesta je 1991. godine uz pomoć specijalnih uređaja otkrio mesto sa izuzetno jakim pozitivnim zračenjem. Deset godina kasnije je taj svoj pronalaz zaštitio pod nazivom Eliksirni krugovi u Zavodu za intelektualnu svojinu.

Smatrao je da boravak na tom mestu ima izuzetno pozitivan uzticaj na imuni sistem i da na taj način utiče na izlečenje od mnogih boljki.

Zatim su ga istraživanja odvela do Male Krsne, nadomak Smedereva i to pravo u dvorište meštanke, Jelke Petrović. Tako jako zračenje je Najdan Rakić detektovao ispod drveta smokve u njenom dvorištu, pa je po odobrenju vlasnice tu ucrtao krugove. Ukoliko osoba stoji određeno vreme na tačno označenom mestu, trebalo bi da oseti sve blagodeti pozitivnog Zemljinog zračenja.

Sudbina Najdanovih krugova

U početku su mnogi bili fascinirani ovim fenomenom i dolazili su kako bi se uverili u čudo. Najpre stidljivo, a onda je sve više i više ljudi kakoFENO iz Srbije, tako i iz zemalja regiona posećivalo Malu Krsnu, ne bi li nakon boravka na tačno ucrtanom mestu osetili boljitak.

Baš zato što su mnogi osetili blagodeti Najdanovih krugova, ovo mesto je ponelo epitet suve banje.

I kako to obično biva, zavist i ljubomora su se javili kod meštana, jer se i turizam polako razvijao. Zato su došli na ideju da oni jednostavno iscrtaju krugove na drugom mestu i tako privuku više turista.

Suvišno je reći da su mnogi meštani počeli da uređuju svoje kuće za iznajmljivanje prenoćišta, a u okolini Jelkine kuće i Najdanovih krugova su se pojavili i objekti različite namene.

Tako je polako ali sigurno broj posetilaca počeo značajno da opada. Tek retko ko danas poseti ovo čudotvorno mesto, kako bi osetio sve blagodeti neverovatno jakog pozitivnog zračenja.

BONUS VIDEO

Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar