Vučić o dešavanjima u Crnoj Gori: LAŽI o meni plasiraju oni koji ne mogu da se pomire sa svojim porazom

Nisam otišao na ustoličenje a dobio sam pozivnicu, podsetio je Vučić

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je ustoličenje mitropolita Joanikija na Cetinju, kao i ulogu i poziciju Srbije u svetu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Posle događaja u Crnoj Gori, iako nisam otišao na ustoličenje a dobio sam pozivnicu. Čestitao sam mitropolitu, govorio sam prijatljskim jezikom, poštujući svoje susede. Kako je ustoličen počeli su napadi iz regiona, odnosno Hrvatske – kaže Vučić.

– Nisam razgovarao ni sa Krivokapićem, ni sa Abazovićem. To su sve izmislili! Onda sam čuo od stranih predstavnika da hoću da pravim veliku Srbiju i da pravim savez sa Đukanovićem. Ovo je orkestrirana kampanja, jer neki ljudi teško trpe svoj politički poraz i ne mogu da reaguju kao časni protivnici i reaguju impulsivno. Kada slušam te bajke, pomislio sam da odgovorim fon Kramon pitanjem. Kada sam ikada imao partnerstvo sa Đukanovićem? Ona je veliki prijatelj Prištine i navodnih srpskih ekologa, ako sam u pravu, nadam se da ćete mi se izviniti – rekao je Vučić.

 Predsednik Srbije je rekao da će različite sile pokušavati da spuste moć Srbije.

Od sticanja nezavisnosti Kraljevine Srbije, postajali su pokušaji da se svi okrenu protiv nje, da pojedine sile kontrolišu manje da bi pritisli Srbiju. Srbija nikome nije smetala do 2011. godine jer je bila slaba i razjedinjena. Za nas je opasnost što će različite sile pokušavati da spuste moć Srbije, da na različite načine generišu snagu Srbije – kaže predsednik Srbije.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar