TUGA! Blizanci bili nerazdvojni, a onda je jedan oboleo od korone: Predomislio se oko vakcine, ali KASNO

Dobili su vreme da odu do lekara i testiraju se...

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: RINA

Blizanci Bobi i Bili Ford bili su nerazdvojni. Rođeni u januaru 1962. odrasli su u Vilijamsburgu u Virdžiniji gde je njihov otac otvorio auto-mehaničarsku radnju nakon što je više od dve decenije služio vojsci.

Blizanci su radili u njegovoj radionici ali su se i igrali vani. Privremeno su se razdvojili 1987., ad je Bobi pratio svoju ženu u njen rodni grad u Vero Biču. Braća su redovno razgovarala i išla zajedno na odmore na svojim motorima.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Bobi je 1993. otvorio Auto servis centar, a Bili mu se kasnije priključio. Zajednički rad i uživanje trajalo je, međutim, do 22. jula.

Možda je prošla nedelja dana nakon što je jedan od Bobijevih radnika saznao da ima kovid, piše “Jahu njuz”.

-U međuvremenu Bobiju nije bilo dobro i otišao je lekaru gde mu je rečeno da ima grip – rekao je Bobi.

Sledećeg dana Biliju je bio toliko loše da je otišao u Hitnu pomoć – gde je primljen kao kovid pacijent.

-Bio je jedan radnik za drugim (zaražen) – priča Bobi, dodajući da su radnici mlađi od 30 godina imali teške simptome i ležali osam dana, šaljući mu poruke da “nikad nisu bili tako bolesni u životu”.

-Grupa od 10 radnika bila je pažljiva tokom pandemije – istakao je Bobi.

Foto: Printscreen/twitter

Dobili su vreme da odu do lekara i testiraju se, četvoro je vakcinisano, a na kraju je auto servis zatvoren na devet dana dok su se radnici oporavljali. Bobi je bio poslednji sa simptomima – imao je groznicu tri dana.

Bobi je velik čovek, sa svojih 1,80 metara i 145 kilograma možda je mogao da bude kandidat za bolnički krevet, ali je poput drugih radnika koji su imali relativno blage simptome bio vakcinisan. Bobi je primio vakcinu “Džonson & Džonson”. Čak je i 83-godišnja majka blizanaca bila zaražena i imala malu temperature, ali je bila zaštićena vakcinom “Moderne”.

Bili, međutim, nije bio vakcinisan.

-Imali smo mnogo usijanih debata o vakcini – kaže Bobi, dodajući da nije mogao da ubedi Bilija da odbaci teorije zavere i primi jednu.

-Gledano u smislu DNK, mi smo prilično identični – dodaje on, ukazujući da je Bili imao dijabetes ali ne i on.

Kad je Bili hospitalizovan, dva brata su redovno razgovarala telefonom, iako je ovaj često gubio dah. Preko telefona Bili je ubedio ostale članove porodice da se vakcinišu.

-Predomislio se oko toga – ističe Bobi, dodajući da su na kraju samo razmenjivali poruke.

-Bilo je prekasno za njega – rekao je.

Bilija su morali da stave na respirator. U poslednjoj razmeni poruka sa bratom Bobi je izrazio nadu.

– Svi se molimo za tebe – poručio je Biliju.

– Jeste li sigurni? Ja sam u užasnim bolovima – odgovorio je.

-Proći ćeš kroz ovo. Nastavi da dišeš.

Ali, bol se pogoršao. Tada su Biliju dali sedative i stavili ga na respirator.

-Nije bio slabić i sigurno je bio u velikim bolovima – ističe Bobi, dodajući da bi snimanje obolelih od kovida bio sjajan način da se ljudi ubede da prime vakcinu.

Uprkos svim naporima, Bili je umro sredinom avgusta u bolnici, u 59. godini života. Za sobom je ostavio ženu i troje dece, majku i tri brata, uključujući Bobija.

-Blizanac je vaš najbolji prijatelj i vaš najgori neprijatelj. Imate nekog ko izgleda baš kao vi, takmiči se za iste prijatelje, iste devojke, sve isto. Znate, u redu je da ga ja udarim ali niko drugi. Mi smo bili blizanci. Sve smo radili zajedno – seća se Bobi.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar