Pratite njihove oči: Sedam psiholoških TRIKOVA pomoću kojih možete da otkrijete o čemu osoba RAZMIŠLJA

Govor tela osobe sa kojom pričate može mnogo toga da vam otkrije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Svi smo imali trenutke u kojima smo poželeli da možemo da čitamo drugim ljudima misli.

To je svakako moguće, ali na osnovu njihovog govora tela.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Uprkos snazi reči, ponekad se one mogu drugačije shvatiti na osnovu pogrešnih pokreta tela. Ipak, većina našeg govora tela povezana je sa našim podsvesnim umom, pa radimo neke stvari koje nam dolaze prirodno.

1. Pratite njihove oči

Gledanje desno i pravo gore označava laganje, dok pogled levo i dole tokom razgovora znači da govornim ili pamti činjenice ili razmišlja o tome šta da kaže.

Foto: Dmitriy Shironosov / Panthermedia / Profimedia

2. Klimanje glavom

Ponekad kada govorimo o nečemu što se drugoj osobi ne sviđa, ona bi mogla da počne da suviše često klima glavom. Kada to počne da se dešava, usporite i pokušajte da rečeno iskažete na drugi način.

3. Lažni osmeh

Mnogi od nas se žale na bore koje se javljaju prerano. Ali ono što nismo znali je da nam bore zapravo mogu reći da li je osmeh iskren ili ne. To je zato što lažni osmesi nisu zarazni, pa se vaše oči neće “smejati” zajedno sa usnama.

Foto: Shutterstock

4. Stezanje vilice

Stisnuta vilica je znak da je osoba pod stresom. Ako je vidite da to radi, to znači da trenutno razmišlja o stresnoj situaciji u kojoj se nalazi. U svakom slučaju, primetili to oni ili ne, to se dešava podsvesno.

5. Izraz lica

Emocija se podjednako otkrivaju u izrazu lica, pa ako je jedna strana lica aktivnija od druge, moguće je da osoba “glumi” emociju.

Foto: Tetra Images / Tetra Images / Profimedia

6. Dlanovi

Postoji mnogo pokreta rukama koji mogu značiti jedno ili drugo. Među njima su i ova dva pokreta. Ako su vam dlanovi okrenuti na gore, to znači da nešto sugerišete ili pitate. A ako su vam okrenuti na dole, to znači da ste autoritarni i da nešto zahtevate.

7. Udaljenost

Obratite pažnju na to koliko vam je osoba blizu da biste utvrdili da li na vas gleda blagonaklono. Ako se neko povuče kada mu se približite, to može biti znak da veza nije obostrana.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, Brightside.me

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar