Neće kad je pet, a hoće kad košta 170 evra: U ovom restoranu gosti na pomfrit čekaju po DVA meseca

Šta to ima ova porcija, što nemaju ostale?

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Profimedia

Njujorški restoran Serendipity 3 već nekoliko meseci nalazi se u Ginisovoj knjizi rekorda i to u kategoriji “najskuplji obrok”.

U pomenutom restoranu stolovi se rezervišu po nekoliko meseci unapred kako bi se probao hamburger od 250 evra ili pomfrit koji košta neverovatnih 170 evra. Zanimljivo je da u restoranu pored ovog nikad nema gužve, a i oni imaju pomfrit čija porcija košta samo pet evra.

Glavni šef kuhinje Džo Kalderone tvrdi da su gosti prepoznali u jelima kvalitet i da je zato restoran u kojem radi dospeo i do Ginisove knjige rekorda.

– Serendipity je zaista srećno mesto. Ljudi dolaze zbog proslava, a mnogima predstavljamo i beg iz realnosti života – kaže šef kuhinje.

Što se pomfrita od 170 evra tiče, on kaže da ljude privlači njegov način pripreme i pun ukus koji dobiju za astronomsku cenu.

Pomfrit ‘Creme de la creme’ priprema se tako da se prvo blanšira u sirćetu i šampanjcu, a zatim se prži na čistoj guščijoj masti i to ne jednom, već dvaput. Potom iznutra ispadnu hrskavi, a spolja vazdušasti i meki. Zatim ih posipaju jestivim mrvicama zlata i začine solju i uljem od tartufa. Zatim na red dolazi posluživanje na kristalnom tanjiru s orhidejom, tanko narezanim tartufima i sosom od sira Mornej.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar