KRIVOKAPIĆ o noći pred ustoličenje: Otkrio kad je bio PRELOMNI trenutak

Odgovarajući na pitanja, on je rekao da "državni udar" nije spomenuo, i da to nisu njegove reči

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Predsednik Vlade Crne Gore, Zdravko Krivokapić, obratio se javnosti na konferenciji za medije povodom aktuelnih dešavanja u Crnoj Gori.

On se na početku obraćanja zahvalio narodu Crne Gore, i kazao da oni koji su bili “tamo”, dobro znaju da je to interes koji povezuje da je tamo najmanje ideologije a najviše veze politike i organizovanog kriminala. Prema njegovim rečima, zahvaljući odlučnoj akciji koju je Uprava policije i svi policajci, sa Vojskom “videli ste da je proteklo bez bilo kakvih povreda, a u jednom trenutku je događaj tretiran kao rizičan sa nesagledivim posledicama”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Krivokapić je rekao da se Crna Gora nalazila u delikatnoj situaciji. “Bila je prirodna strepnja građana kako će se to završiti.”

– Vidite da ovaj događaj nije bio toliko značajan sa stanovišta ustoličenja. On je bio povod za određene strukture koje pripadaju određenom delu politike, koja pokušava od 30.avgusta da prekroje izbornu volje građana.Ove sile koje žele da od Crne Gore naprave državu koja nikada nije bila, dobili su odgovor, pokazalo se da nema te politike koja je bitnija od politike mira… Dobili su svi građani.

Zahvaljujući pre svega odlučnoj akciji koju je uprava policije i svi policajci zajedno sa delom angažovanja Crne Gore, proteklo je bez bilo kakvih povreda, koje su neko vreme od strane bezbednosnih službi tretirane kao događaj sa nesagledivim posledicama – kazao je Krivokapić.

On je naglasio da u Crnoj Gori više nema podela.

Odgovarajući na pitanja, on je rekao da “državni udar” nije spomenuo, i da to nisu njegove reči.

– Svako ko nije činio kako je trebalo, biće na osnovu analiza procesuiran – istakao je.

Predsednik Vlade Crne Gore, Zdravko Krivokapić je naglasio da niko neće biti pošteđen, gde god radio, i koju god funkciju vršio.

O odlaganju – nije ni pomišljano

On se osvrnuo i na izjavu predsednika Srbije da je ustoličenje u jednom trenutku bilo odloženo.

Krivokapić otkrio da je ON naložio hapšenje Veljovića

– Ja vam tvrdim, nismo ni pomislili da se ustoličenje odloži – napomenuo je.

Krivokapić je naglasio da je prelomni trenutak desio se u 4.30, kada je on odlučio da ide na Cetinje.

– Prelomni trenutak se desio u 4.30 ujutro kada sam rekao idem, ne interesuje me ko će da me štiti. Moj život ne vredi ni pare ako Crna Gora bude uvedena u građanski rat. Rekao sam ja idem u helikopter, idem na Cetinje i biću sa patrijarhom i mitropolitom. Tek tada je deo Uprave policije ili pošteno rečeno jedinstveno se pokazalo delovanje komandnog sistema, krenuo komandni proces koji je trajao negde do 11 časova ujutro.

Tada je komandi sistem prepušten profesionalcima. Ko treba da bude komandant onaj ko je profesionalac. Do tada nije postojao nijedan scenario koji je obećavao bilo kakvu nadu da se može nešto promeniti. Da li je bilo ideja, bilo je ideja, ali mi živimo u periodu kada treba da pokažemo da nasilje ne treba da dominira nad mudrošću. Svi su želeli da vide silu i da se na sliu odgovori adekvatno. To se nije desilo i propali su planovi onih stratega koji su Crnu Goru doveli u ovakvo stanje – rekao je Krivokapić.

DOSTOJAN: Mitropolit Joanikije je juče ustoličen na Cetinju, a ovako je izgledao NEKADA (FOTO)

Dodao je da su “ti stratezi imali informacije o tome šta se sprema na Cetinju od strane Uprve policije”.

Čudu se načuditi

Prokomentarisao je i puštanje na slobodu savetnika predsednika države Veselina Veljovića.

Rekao je da se “ne može čudu načuditi šta se dešava u pravosuđu”.

– Pravosuđe je ostalo, ponavljam pedeseti put, jedina zarobljena instituacija. Ne mogu sve da otkrivam šta se dešavalo ovih dana. Tužilaštvo nije doživelo smene, u okviru sudstva ne radi se punim kapacitetom. Ovde se govori o selektivnosti i pokušaju da se demonstrira nečija moć. Vreme će pokazati zašto neko nije uradio svoj posao. Nije policija kriva da na nju nasrću i da radi ono što je u njenoj nadležnosti – kazao je Krivokapić.

Ruska pravoslavna crkva OŠTRO REAGOVALA: Nerede je organizovao Milo Ðukanović u pokušaju da povrati vlast

Dodao je da ga raduje što niko iz policije nije izašao iz svoje nadležnosti.

– Zalagao sam se da ustoličenje bude tamo gde je vekovima bilo. Ko ima neke informacije ne znam, ovo je moj stav i Veća za bezbednost koji su ga podržali. Svakom neka bude na čast kako se ponašao – kazao je Krivokapić.

Komentarišući stavove Saveta za građansku kontrolu rada policije da je došlo do prekoračenja sile i korišćenja gumenih metaka, Krivokapić je kazao da svako to treba da dokaže.

– Nisam upoznat da su upotrebljeni gumeni meci. To su sve nagađanja određenih ljudi. Akcija koja je sprovedena učiće se u udžbenicima iz bezbednosti – naglasio je.

BONUS VIDEO: 



Izvor: Srbijadanas.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar