U Srbiji i još retko gde u svetu: Izjednačene nagrade za olimpijce i paraolimpijce!

Nikako ne treba zaboraviti ni pomoć koju je srpski paraolimpijski tim imao od Delegacije Evropske unije u Srbiji

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: PhotoAbility/Alamy/Profimedia

Srbija je i zvanično jedna od retkih država koja ima izjednačene nagrade za učesnike Paraolimpjskih i Olimpijskih igara. Zaslužili su svaki cent nagrade koja im sledi za fantastične rezultate na Paraolimpijskim igrama!

Srpske paraolimpijce, koji su osvojili medalje u Tokiju, država Srbija će bogato nagraditi. Za zlato sledi 70.000 evra, za srebro 60.000, dok za bronzu ide po 50.000.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Mi smo jedna od retkih zemalja u kojima su novčane nagrade izjednačene za učesnike Olimpijskih i Paraolimpijskih igara – potvrdio je nedavno ministar Vanja Udovičić u razgovoru za RTS.

Sjajni srpski strelac Dragan Ristić osvojio je dva zlata i dobiće najveću nagradu, kolega Zdravko Savanović uzeće upola manje. Željko Dimitrijević, Laslo Šuranji, kao i dubl u stonom tenisu Perić Ranković – Matić uzeće po 60.000, odnosno 50.000 u slučaju dve dame.

Nikako ne treba zaboraviti ni pomoć koju je srpski paraolimpijski tim imao od Delegacije Evropske unije u Srbiji. U pripremama za same Igre ogroman doprinos našem timu došao je od Delegacije EU, koja je partner srpske selekcije.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs, Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar