Tvoja je sramota, Milo! Đukanović teško podneo ustoličenje mitropolita Joanikija, pa opet napao SPC

Predsednik Crne Gore obratio se javnosti posle čina na Cetinju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube printscreen/Predsjednik Crne Gore

Predsednik Crne Gore Milo Ðukanović ocenio je da se na Cetinju danas dogodila, kako je naveo, “nasilna intronizacija mitropolita” crnogorsko-primorskog i neprimerena upotreba sile “protiv mirno okupljenih građana”

– Vlada Crne Gore obezbedila je nasilnu intronizaciju mitropolita Joanikija, protivno volji ogromne većine građana Cetinja i značajnog broja građana Crne Gore – ocenio je predsednik Milo Đukanović, navodeći da je u pitanju Pirova pobeda Vlade koja i dalje besprizorno služi velikodržavnim interesima i SPC kao udarnoj pesnici “velikosrpskog nacionalizma” protiv Crne Gore.

– Danas smo na Cetinju svjedočili velikoj sramoti SPC i Vlade Crne Gore sramoti nezapamćenoj u dugoj istoriji crnogorske države, i jednako tako u istoriji ukupnog pravoslavlja. Brutalnom zloupotrebom državnih resursa, prije svega vojske i policije, i potpuno neprimjerenom upotrebom sile protiv mirno okupljenih građana u crnogorskoj Prijestonici, Vlada Crne Gore je obezbijedila nasilnu intronizaciju mitropolita Joanikija, protivno volji ogromne većine građana Cetinja i značajnog broja građana Crne Gore – rekao je Đukanović, prenosi RTCG.

Dodao je kako bi samo čovek bez dostojanstva sebi dozvolio da na takav način “helikopterskim desantom na crnogorsku prestonicu i pod zaštitom pancirskih ćebadi bude uveden u Cetinjski manastir, i da na taj način osramoti tron Sv. Petra Cetinjskog.

– Cetinje je još jednom bilo na visini zadatka, kao i mnogo puta u istoriji Crne Gore. Mirno okupljeni građani Cetinja su na odlučan i odgovoran način štitili čast i dostojanstvo svog grada i svoje države. O tome najbolje svjedoči da bez obzira na značajne provokacije koje su trpjeli, okupljeni građani sebi nijesu dozvolili ni jednog trenutka da ugroze mir i stabilnost Prijestonice i Crne Gore, i da ugroze život i zdravlje bilo kog od okupljenih građana uključujući i pripadnike organa bezbjednosti Crne Gore – rekao je Đukanović.

– Prije bi se moglo kazati da je ovo kraj poštovanja kojeg je SPC do sada uživala i u crnogorskoj Prijestonici i u našoj državi. Tako su i zvona koja su se mogla čuti nakon intronizacije i koja su trebala biti zvona u čast novog mitropolita SPC na Cetinju, zapravo prije bila zvona upokojenja misiji SPC i cetinjske mitropolije u crnogorskom prijestonom gradu – zaključio je Đukanović.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (5)

  1. Milo Lucifer i njegova sekta nacional-socijalista DPSatanista su najvece zlo u istoriji Crne Gore i najveca sramota danasnje Evrope. Mesavina nacista, boljsevika, ISISa i mafije.

    Odgovori
  2. Sotono, da te bude sramota i tebe i tvog mirasa ustaskog gmizavca. Mesto ti je u zatvoru. Trujes taj siroti narod i okreces ih protiv svojih predaka. Doveo si dotle da jedan Sveti covek mora da bude sticen pancirima a da huligani i kriminalci slobodno prave nered i divljaju. Zatrovani ste mrznjom prema pravislavlju kao vasi siptari i ustase.

    Odgovori

Ostavite komentar