Istina o njenom POREKLU šokirala je svet: Intrigantni detalji iz života Bijonse Nouls

Iako važi za jednu od najvećih muzičkih diva današnjice, pojedini detalji o čuvenoj Bijonse malo su poznati javnosti

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
foto: Profimedia

Bijonse Žizel Nouls rođena je 4. septembra 1981. godine u Hjustonu. Njena majka bila je dizajner i stilisa, Tina Bijonse, a otac prodavač medicinske opreme, Metju Nouls.

Ime je dobila po majčinom devojačkom prezimenu, kako bi se sprečilo izumiranje tog imena, budući da je u njenoj porodici bilo vrlo malo muških nasednika. Njeni baka i deka s majčine strane su, inače, francuski doseljenici, a otuda i pevačicino znanje francuskog jezika koji tečno govori.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Bijonse je završila osnovnu školu u Teksasu u kojoj je pohađala časove baleta, džeza i muzike, a upravo tada je otkriven njen talenat za pevanje, koji je primetio je njen učitelj plesa kada je imala samo 7 godina. Iako je bila poprilično stidljivo dete, na nagovor učitelja otišla je na takmičenje i odnela pobedu, a njeno ime tada se prvi put pojavilo u lokalnim novinama. Tada počinje njen put ka uspehu, a već u osnovnoj školi ulazi u dečiji hip-hop sastav sa Keli Rouland.

Devojke su vežbale za svoje nastupe u salonu majke Tine, koja im je pravila kostime za nastupe, a ti nastupi uglavnom su bili prednastupi za neke veće muzičke R&B zvezde tog vremena. Devojke su redovno odlazile na audicije raznih izdavačkih kuća, ne bi li konačno potpisale ugovor s diskografskom kućom Elektra Rekords. Godine 1993. sastav uzima ime “Destiny’s Child”. Usledili su nastupi po lokalnim događajima, a nakon četiri godine nastupanja, sastav konačno krajem 1997. godine uspeva da potpiše ugovor s izdavačkom kućom Columbia Records. Iste godine “Destiny’s Child” snimaju svoju prvu veliku pesmu “Killing Time”, koja ulazi na soundtrack filma “Ljudi u crnom.”

Bijonsin otac Metju 1995. godine napustio je svoj tadašnji posao kako bi se posvetio građenju ćerkine muzičke karijere i postaje njen. Njegov odlazak s posla prepolovio je prihode porodice, a pritisak je rezultirao razilaženjem Bijonsinih roditelja.

Sastav se raspao 2003. godine, a Bijonse je započela samostalnu karijeru i postala jedna od najvećih svetskih muzičkih diva današnjice.

foto: Profimedia

Svetsku javnost, osim njene bogate karijere, oduvek je zanimao i njen privatni život. Bijonse se 2008. godine udala za svog kolegu, repera Džej Zija, sa kojim ima devetogodišnju ćerku Blu Ajvi i četvorogodišnje bliznakinje Rumi i Sir.

Ipak, iako već dugi niz godina gradi uspešnu karijeru i uživa u naizgled mirnom, porodičnom životu, za privatni život Bijonse Nouls vezivale su se razne intrige, tajne i skandali. Kada je reč o njenom braku, bilo je nagađanja da je on bio dogovoren, jer je to navodno pozitivno uticalo na njihove karijere i celokupan imidž. U jednoj knjizi čak se navodi podatak da se pevačici Džej Zi nimalo nije dopadao, ali da se na kraju između njih ipak rodila prava ljubav.

foto: Profimedia

Kada je njena porodica u pitanju, poznato je da Bijonse ima mlađu sestru Solanž, a ono što je pre izvesnog vremena zaintrigiralo svetsku javnost jesu spekulacije o njihovoj pravoj relaciji. Naime, u medije je dospela iznenađujuća informacija da je Solanž zapravo Bijonsina ćerka koju je rodila sa samo 12 godina, a kako je ovakva priča morala biti zataškana, Solanž je javnosti predstavljena kao njena mlađa sestra, a upravo tako su i odgajane od strane njihovih roditelja.

Ova bizarna priča krenula je od Bijonsinog bivšeg radnika koji je kod nje bio zaposlen četiri godine, a ove tvrdnje navodno je potvrdila rođakaa pevačice. Osim toga, tom prilikom je otkriveno da je pravi datum njenog rođenja 4. septembar 1974., a ne 1981. godine.

– Bijonsina rođaka mi je rekla da je Bijonse Solanžina majka. To mi je rekla u poverenju kad smo pričali o tinejdžerskim trudnoćama. Nije sarkastičan tip tako da sumnjam da bi izmislila nešto ovako skandalozno o svojoj rođaki – ispričao je izvor.

Iako cela priča zvuči poprilično nestvarno, spekulacije je dodatno podgrejala činjenica da je četrdesetosmogodišnja glumica Gabrijel Junion izjavila kako se Bijonse i ona poznaju još iz “tinejdžerskih dana”. Ali, ako je Bijonse zaista rođena 1981. godine, nemoguće je da su u isto vreme bile tinejdžerke, jer je razlika između njih dve čitavih devet godina!

Još jedan događaj koji je privukao ogromnu pažnju svetskih medija jeste intervju za “Vogue” u kojem je Bijonse prvi put govorila o svom poreklu, korenima, rasi i detaljima porođaja.

– Istraživala sam nedavno svoje poreklo i saznala da potičem od robovlasnika koji se zaljubio i oženio robom. Trebalo mi je vremena da se suočim sa tim. Pitala sam se šta to znači i pokušavala sam da razumem. I sada verujem da me je Bog blagoslovio bliznacima. U mom telu, prvi put, mogle su da istovremeno postoje muška i ženska energija i da se razvijaju. Molim se za to da srušim kletvu u svojoj familiji, koja je vladala generacijama, kako bi moja deca imala manje komplikovane živote – ispričala je pevačica, a potom se dotakla istorije emotivnih odnosa u svojoj porodici. Kako je istakla, smatra da postoji linija uništenih muško-ženskih odnosa, zloupotrebe moći i nepoverenja.

– Tek kada sam to videla jasno, mogla sam da rešim konflikte u svojoj vezi – dodala je Bijonse aludirajući na glasine o neverstvu svog supruga, koje je na kraju završilo u njenim pesmama, ali i o drugim krizama, manje ili više sakrivenim od javnosti.

Na priču o poreklu i braku nadovezala se priča o blizancima čije je rođenje, ma koliko bilo javno ispraćeno, ostalo sve do ovog intervjua, pod velom tajne. Bijonse je otkrila da je porođaj obavljen carskim rezom i da za razliku od prvog porođaja i rođenja ćerke Blu Ajvi Karter, ovaj put nije marila za mišljenje okoline o svom telu i prihvatila je svoje obline.

Bijonse, koja danas proslavlja 40. rođendan, ne prestaje da niže poslovne uspehe. Njene pesme uvek su u samom vrhu svetskih top lista,
a pre nekoliko meseci ostvarila je novi rekord na dodeli Gremi nagrada za 2021. godinu, kada je osvojila 28. Gremi po redu i time postala ženski izvođač sa najviše prestižnih muzičkih nagrada u istoriji.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar