Proverite kakav ste LJUBAVNIK: Osam znakova koji pokazuju da NISTE dobri u krevetu

Da li neki od ovih znakova zapažate kod vas?

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Peter Bánoš / Česká ilustrační fotografie / Profimedia

Biti dobar u krevetu je danas postalo imperativ.

Svi to donekle očekujemo od svog partnera, ali se često i pitamo da li i mi ispunjavamo partnerova očekivanja po tom pitanju.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kako biste znali da li ste dobar ili loš ljubavnik, bitno je na vreme da prepoznate znakove koji ukazuju na to da li treba još malo da poradite na svojim veštinama.

1. Ne masturbirate

– Postoji stvarna povezanost između toga koliko često ljudi masturbiraju, koliko orgazama imaju i generalno koliko uživaju u vođenju ljubavi – kaže Trejsi Koks, stručnjak za odnose iz Velike Britanije.

– Znati kako sebi priuštiti zadovoljstvo znači da razumete svoje telo i kako reagujete na seksualne podražaje, a znate i koje tehnike vam najbolje odgovaraju. Redovni orgami pomažu u održavanju snažnog i stabilnog libida – dodala je.

Foto: Shutterstock, ilustracija

2. Niste iskusni

– Ne kaže se uzalud “Vežbom do savršenstva”. Razgovarajte i pregovarajte o svojim željama i potrebama., Takođe, edukujte se više kad su u pitanju odnosi  ili se bavite online istraživanjem – savetuje Koks.

3. Libido vam je nizak

– Ako niste previše zainteresovani za odnose, malo je verovatno da ćete imati znatiželju i želju koje inače krase velike ljubavnike – kaže Koks.

4. Previše ste fokusirani na orgazam

Da li procenjujete koliko je seks bio uspešan po tome koliko ste orgazama imali? Vođenje ljubavi treba da shvatite kao putovanje, a ne samo kao postizanje cilja. Pravi ljubavnik će partnera što je duže moguće držati blizu orgazma, ali mu neće dopustiti brzo da dostigne vrhunac. Umesto da jurite prema cilju, setite se da orgazam traje nekoliko sekundi, a vođenje ljubavi može trajati satima.

Foto: Andor Bujdoso / Alamy / Alamy / Profimedia

5. Preskačete predigru

Za sjajan seksualni odnos morate biti zagrejani – fizički i psihički. Naravno, ponekad ste oboje toliko uzbuđeni da ne možete dočekati da vodite ljubav i to je veoma dobro.

– Ipak, većini žena predigra je potrebna. Vagina se mora navlažiti i raširiti kako bi odnos bio ugodan, a do toga se dolazi predigrom – napominje Koks.

6. Imate lošu sliku o sopstvenom telu

Ako se tokom vođenja ljubavi ne možete opustiti, verovatno niste dobar ljubavnik. Morate da se osećate ugodno u svojoj koži i da se ne sramite da pokažete svoje telo partneru kako biste mogli da uživate u dodirima.

Foto: Dmitry Tsvetkov / Alamy / Alamy / Profimedia

7. Bojite se da probate nove stvari

– Ako se osećate nelagodno zbog malo eksperimentisanja u krevetu i to izbegavate jer se bojite da ne ispadnete smešni, a zapravo to želite, tad se ne možete nazvati dobrim ljubavnikom. Bolje je upustiti se u to uprkos početnom osećaju nelagode, nego biti potpuno predvidljiv i dosadan u krevetu – napominje stručnjak.

8. Ne tražite ono što želite

Očekivanja da će vam partner čitati misli i tačno znati šta želite je nezrelo i nerealno.

– Znanje o odnosima nije nešto sa čime se rađate. Veštine učite kroz iskustvo i komunikaciju sa svojim partnerom. Ako ne znate šta vas vodi do orgazma, kako bi vaš partner to mogao da zna? Ako znate šta želite, ali to ne govorite partneru, u čemu je poenta? Vođenje ljubavi ne bi trebalo da bude kviz u kojem partner pokušava da pogodi vaše želje – dodala je.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, 24sata.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar