Buda Banana naručio 1,4 TONE kokaina: U sve uključena MISTERIOZNA osoba iz Tuzi, “pobegla” nakon zaplene

Jedan od tri kontejnera s bananama koje je poručio, odmah je iz Bara prebačen za Srbiju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Portal Dan.co.me/Žana Bojanić

Sudsko veće podgoričkog Višeg suda, koje je preinačilo odluku sudije za istragu o neodređivanju pritvora Budimiru i Marini Krstović, osumnjičenih za šverc 1,4 tone kokaina, u rešenju posle koga su se Buda Banana i njegova naslednica ipak našli iza rešetaka, tvrdi ovaj uvoznik južnog voća je tokom jula i avgusta u Ekvadoru nabavio kokain, a naslednica njegove imperije doprinela je izvršenju krivičnog dela.

Kako se navodi u ovom zvaničnom dokumentu, nekadašnji dugogodišnji član uprave KK Partizan i jedan od najvećih agitatora da svojevremeno Nikola Peković, kum Duška Šarića, postane predsednik ovog trofejnog kluba, od kompanije „Coexfruit S.A.” kupio je tri kontejnera banana, a potom od nepoznate osobe i 1.400 kilograma droge. Ona je utovarena u kontejner, pa na brod MSC „Šarlot” u ekvadorskoj luci Bolivar.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Brod je 23. avgusta uplovio u luku Bar, a posle carinjenja opojna droga kokain prebačena je u magacin u Mojanovićima, gde je uskladištena. Okrivljena Marina Krstović učestvovala je u nabavljanju i realizaciji transporta pošiljke u kojoj su se nalazile banane i kokain, tako što je sve detalje dogovarala na engleskom jeziku s prodavcem banana Karlosom Falkezijem. Potom je pratila kretanje pošiljke, te pratila prijem i organizovala uskladištenje tovara u magacin u Mojanovićima – piše u odluci.

LEPA MARINA LIČNO KONTROLISALA KRETANJE

Jedan od tri kontejnera koje je Budimir Krstović kupio u Ekvadoru je, nakon dolaska u Crnu Goru, odmah otpremljen u Srbiju, ali u njemu su bile samo banane. Jedan od preostala dva, koji je bio pun kokaina, završio je u hangaru Krstovićeve firme u Zeti.

– Osnovana sumnja da je Krstović počinio krivično delo proizilazi iz činjenice da je okrivljeni predmetne kontejnere lično kupio, te da je, od tri koja su stigla u luku Bar, jedan samo s bananama otpremio u Srbiju, da bi druga dva usmerio u mesto Mojanovići.

To dokazuje osnovanu sumnju da je kontrolisao kretanje kontejnera s drogom jer bi, po oceni suda, nelogično bilo da bi bilo koje osobe bez znanja okrivljenog količinu od 1.400 kilograma opojne droge spakovale u navedene kontejnere s bananama koje su stigle u njegov magacin i pod potpunom kontrolom okrivljenog – navodi se u rešenju suda. Što se tiče Marine Krstović, njena umešanost u sve proizilazi iz činjenice da je ona lično naručila pošiljku od firme „Coexfruit S.A.”.

– Ukazuje se da je ista imala potpunu kontrolu nad tovarom, iz čega proizilazi osnovana sumnja da je okrivljena znala da se u predmetnom tovaru nalazi i opojna droga – kaže se u sudskim spisima.

MISTERIOZNA OSOBA IZ TUZI

Još jedan novi detalj u ovom slučaju je da zbog šverca kokaina pronađenog kod Krstovića policija traži stanovnika Tuzi koji je registrovan kao bezbednosno interesantno lice. Prema nezvaničnim informacijama, ta osoba je napustila Crnu Goru posle zaplene droge u Mojanovićima. Za one koji nisu najbolje upoznati s geografijom, Tuzi su naselje kraj Podgorice u kojem žive većinom Albanci. Prema operativnim saznanjima crnogorske policije, postoje podaci o umešanosti jedne kriminalne grupe u ovaj šverc kokaina, ali to je zasad sve što žele da saopšte iz Uprave MUP Crne Gore.

Piše: EKIPA OBJEKTIVA

OVU I OSTALE AKTUELNE TEME MOŽETE PROČITATI U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 03. SEPTEMBAR

Foto: Objektiv.rs

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar