Od sutra prijavljivanje na JAVNI POZIV: Građani će plaćati upola manje, a model je isti kao za stolariju

Javni poziv Ministarstva rudarstva i energetike biće raspisan sutra, 3. septembra

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Ilustracija,foto: Shutterstock

Javni poziv Ministarstva rudarstva i energetike biće raspisan sutra, 3. septembra.

U pitanju je javni poziv za subvencionisanje ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe, a ovu informaciju saopštilo je danas ministarstvo rudarstva.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

-Program će se sprovoditi po istom modelu kao i kad smo imali javni poziv za zamenu stolarije, što znači da 50 odsto novca obezbeđuju jedinice lokalne samouprave i Ministarstvo, a 50 odsto plaćaju sami građani. Očekujem da u narednih mesec, do mesec i po dana, građani mogu da potpišu prve ugovore sa jedinicama lokalnih samouprava – poručeno je iz ministarstva.

Potpredsednica Vlade je dodala da je planirano da do kraja godine bude raspisan još jedan javni poziv za zamenu stolarije, a da će u narednoj godini biti nekoliko javnih poziva za subvencionisanje ugradnje solarnih panela.

-Ne postoji nijedan razlog da ne koristimo zelenu energiju i da ne učinimo sve da budemo efikasniji u korišćenju električne i toplotne energije, a javni pozivi upravo treba da doprinesu tom cilju. Hoćemo da vidimo u narednih nekoliko godina na krovovima zgrada i kuća više solarnih panela i da više koristimo zelenu energiju – poručeno je iz ministarstva.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar