Ružić o SKANDALU u Novom Pazaru: Taj čin predstavlja urušavanje himne i državnih simbola Republike Srbije

Hitna reakcija države na skandal u Novom Pazaru

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv.rs/Stefan Kojić

Prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić, rekao je da slučaj u Osnovnoj školi “Rifat Burdžović Tršo” u Novom Pazaru predstavlja skandal i nepoštovanje države i svih njenih simbola, i svega onoga što ta država pruža svim njenim građanima i građankama.

– Takav čin u Novom Pazaru predstavlja devastiranje i urušavanje himne i državnih simbola Republike Srbije. Zbog toga će prosvetna inspekcija postupati promptno i u skladu sa zakonom utvrdi odgovornost i učiteljice i direktora – naglasio je Ružić.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

On je istakao da Republika Srbija obezbeđuje veliki stepen ravnopravnosti i prava svim nacionalnim manjinama kada je reč o ostvarivanju prava na jezik, kulturu i obrazovanje.

– U našim školama nastava se u potpunosti izvodi na osam jezika nacionalnih manjina, odobravaju se i štampaju udžbenici na tim jezicima, a kroz poseban predmet – maternji jezik sa elementima nacionalne kulture na 16 jezika nacionalnih manjina omogućeno je čuvanje nacionalne kulture, jezika i identiteta. Malo je zemalja u kojima predstavnici manjina mogu da se upisuju u javne knjige na svom pismu, obraćaju u opštini na svom jeziku, imaju pozitivnu diskriminaciju pri zapošljavanju, gde se ispisuju toponimi na jezicima manjina. Retko koja zemlja je hvaljena na ovu temu kao Republika Srbija – naveo je on.

BONUS VIDEO:

 Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

  1. Kakav primitivizam i manipulacije. Mene se ne tiče ko šta radi u svom domu, ali državu morate da ispoštujete. Jasno je čiji je ovo recept, ali neka ovi instruisani probaju da se tako ponašaju kod svojih mentora. U pravu su i Ministar i Predsednik. NAPOMENA- ovo je komentar celog stanja u vezi himne,lično meni potpuno nerazumljivo ponašanje.

    Odgovori

Ostavite komentar