Podigla kredit od 46.500 evra i GREŠKOM poslala novac sinu: Mladić je s parama uradio nešto URNEBESNO

Sada je u velikom problemu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Očajna Britanka K. M. iz Darlingtona odlučila je da se izjada uglednoj kolumnistkinji Gardijana i stručnjaku za finansije Eni Tims, jer je zbog pogrešnog unosa bankovnog računa na rubu finansijskog kraha, a nemalu odgovornost za to ima i njen sopstveni sin.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Na korak sam do toga da izgubim svoj dom i ne znam kome da se obratim. Moj partner i ja smo digli drugi kredit u vrednosti od 40.000 funti (oko 46.500 evra) kroz program “Nationwide” prošle godine. Bio je uplaćen na račun mog partnera, ali novac nije stigao. Nekoliko puta sam pozvala banku, koja je navela da je novac uplaćen, međutim odbili su da mi daju bilo kakve podatke pozivajući se na zaštitu podataka o ličnosti – navodi nesretna žena.

Njenim mukama nije bio kraj. Sistem joj nije dopustio da uđe u onlajn aplikaciju, a tek kad je stigla pismena potvrda, shvatila je da je novac uplaćen na račun njenog sina.

– Slučajno sam stavila bankovni račun svog sina zajedno s imenom partnera na aplikaciju za kredit. Moj sin mi je kazao kako nije primio nikakav novac i provela sam sledećih pet nedelja pokušavajući da ga pronađem. Kasnije se pokazalo da je svih 40.000 funti leglo na račun moga sina i da je on novac potrošio – navela je Britanka.

Foto: Shutterstock

Opisala je svoj život kao užasan.

– Sin me je lagao sve vreme dok mi se život raspadao, a sad mu preti zatvor. Ja sam supotpisnica za njegov stan i ako prestane da plaća stanarinu, i za to ću biti odgovorna – ističe i napominje kako joj nije jasno zašto banka nije odgovorila ni “Nationwideu” ni njoj.

– Moramo otplatiti izgubljeni krediti i dugove koje je kredit trebalo da pokrije. Izgubila sam sve, uključujući i svog sina – požalila se nesrećna žena.

Kolumnistkinja Eni Tims u svom odgovoru otkrila je kako je deo novca ipak vraćen ženi, kao i to da je njen sin priznao krivicu, te je dobio 16-meseci uslovno. No, istakla je i to da deo greške leži i na njoj jer je pogrešno unela podatke, ali i na bankama koje su morale da obave više provera pre takve transakcije.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, Guardian

Komentari (1)

Ostavite komentar