Tužnim danima je kraj: Evo kada Severinin sin STIŽE kući, a bitan korak čeka nju i Milana

Sin će uskoro da bude u pevačicinom zagrljaju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Kako je sama istakla, iza Severine Vučković je najtužnijih i najtežih 20 meseci života i osam godina povlačenja po sudovima.

Severinin sin Aleksandar kod nje dolazi već ove nedelje i biće tu 14 dana, javlja Slobodna Dalmacija.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Isti izvor istakao je i da je presuda Županijskog suda u Splitu doneta još 5. jula, a strankama je poslata u avgustu.

Pomenuti sud je doneo presudu kojom je preinačio presudu Opštinskog građanskog suda u Zagrebu. Maloletni sin Severine i srpskog “kralja bakra” Milana Popovića od sada pa nadalje, po pravosnažnoj presudi, 14 dana će živeti s majkom na njenoj adresi prebivališta u Zagrebu, a isto toliko vremena i sa ocem, takođe na njegovoj prijavljenoj zagrebačkoj adresi, što znači da ga Popović ne može odvesti u Srbiju, tvrdi pomenuti medij.

Isto tako, iako je prvostepenom presudom bilo određeno da Severina Popoviću plaća 1.200 kuna (120 evra) mesečno za izdržavanje deteta, u ovoj se pravosnažnoj odluci taj deo ukida, te niko nikome neće plaćati nikakvu alimentaciju, s obzirom na to da će dete živeti podednako vremena sa svakim roditeljem.

Prvostepenom je, nepravosnažnom presudom, donesenom krajem 2019. godine bilo odlučeno da Severinin i Milanov sin živi s ocem, koji je imao pravo da se samostalno brine o zdravlju i obrazovanju deteta.

Foto: Antonio Ahel/ATAImages.

Pevačica je, po tada izrečenoj privremenoj meri, imala pravo viđati sina utorkom i četvrtkom od 15 do 20 sati, kao i svakog drugog vikenda, od subote u 10 sati do nedelje u 20 sati.

Merom je bilo regulisano i druženje majke i sina tokom letnih i zimskih praznika, te državnih i verskih praznika.

U ovoj sudskoj bici za starateljstvo koja je trajala još od 2013. godine, prvostepena je presuda Opšinskog građanskog suda u Zagrebu već jednom bila ukinuta i Županijski sud u Splitu nije mogao zbog procesnih razloga dva puta ukidati istu presudu.

– Splitska pravosnažna presuda kojom je uvažena moja žalba potvrđuje da prvostepena presuda kojom mi je oduzeto dete nikad nije ni smela biti donesena, jer nije postojao razlog za to. Nakon ovog mojeg strašnog iskustva s pojedincima iz hrvatskih institucija, želim pomoći ostalim ženama koje dele sličnu sudbinu, zarobljene u mreži poliklinika, veštaka, centara, staratelja, ravnateljki škola i sudova – kazala je Severina u ponedeljak za Slobodu Dalmaciju.

Da li će Severina i Milan uspeti da se dogovore?
Roditelje malog Aleksandra čeka bitan korak, a tiče se toga da li će uspeti međusobno da se dogovore ili će sud odrediti baš sve detalje.

– Županijski sud u Splitu odlučio je vratiti dete Severini. Odlučeno je da će dete pola vremena provoditi s majkom, a pola s ocem, odnosno da će imati zajedničko starateljstvo nad detetom. Preostaje nam da vidimo hoće li se roditelji uspeti dogovoriti ili će sud precizirati detalje – rekao je pevačicin advokat Mate Matić za Dnevnik.hr.

BONUD VIDEO:



Izvor: Slobodna Dalmacija

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar