Raspop Miraš preti KRVLJU pred ustoličenje Joanikija: Uputio apel Krivokapiću da ZABRANI ceremoniju

Apel prerušenog Dedeića, prenosimo u celosti

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Printscreen/YouTube

Direktor NVO CPC Miraš Dedeić uputio je ozbiljne pretnje uoči ustoličenja mitropolita Joanikija u subotu na Cetinju.

Direktor NVO CPC koji prerušen u sveštenika se pojavljuje u javnosti, raspop predat prokletstvu od vaseljenskog patrijarha Vartolomeja, Miraš Dedeić, uputio je apel premijeru Zdravku Krivokapiću da ne dozvoli da se na Cetinju ustoliči, kako je kazao Miraš “čelnik cetinjske filijale crkve Srbije, na uzurpiranu stolicu crnogorskih mitropolita Crnogorske pravoslavne crkve”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Apel prerušenog Dedeića, prenosimo u celosti:

“Uvaženi gospodine,

Obraćam Vam se kao arhiepiskop cetinjski i mitropolit crnogorski, naslednik trona crnogorskih mitropolita, crnogorskih vladara i vladika autokefalne Crnogorske pravoslavne crkve. U tome svojstvu služim crnogorskome narodu i Crkvi 23 godine, i služiću dok u mene bude daha; nosim i nosiću svoj krst do poslednje ure.

Godinama sam kao čovek pozivao na mir i ljubav među narodima i verama u Crnoj Gori koji decenijama ugrožava Srpska crkva, crkva države Srbije. Dok ta crkva, poduprta tom istom državom, raspiruje mržnju među narodima i verama i podriva ustavni poredak, dovodeći u pitanje sve naše napore, s ciljem da u konačnici Srbija anektira našu domovinu.

Gospodine predsedniče Vlade, nažalost, svakim Vašim gestom, rečju i delom Vi ste joj s ruke da taj posao oposli. Pod vašom zaštitom, ovih dana, namerna je da ustoliči beogradskoga namesnika Joanikija, na uzurpiranu katedru Svetoga Petra Cetinjskoga, katedru Crnogorske pravoslavne crkve, mimo njegovoga amaneta da na nju može da sedi samo rodni Crnogorac od najprvijih crnogorskih familija. Kao što znate on nije Crnogorac i ta crkva kojoj služi nije crnogorska.

Gospodine presedniče Vlade, javno i tajno bezakonje ste proglasili za demokratski poredak, a teror Srbije nad nama i našom zemljom tumačite kao uvođenje reda i poretka u zemlji. Dali ste pristanak Srbiji da njena crkva duhovno okupira našu zemlju i prihvatili da joj budete instrument, koji treba da Crnu Goru dovede do konačne propasti. Znate li kako se zove takav odnos prema svojoj zemlji i kao se nazivaju njegovi akteri? Odgovoriću Vam – takav akt presednika Vlade je velizdaja, a akteri su kvislinzi!

Kao arhiepiskop cetinjski i mitropolit crnogorski i kao čovek apelujem na Vas, koji ste po funkciji i temeljem zakletve koju ste položili u Skupštini Crne obavezni da štitite dostojanstvo i suverenitet naše zemlje, da ne dozvolite da se na Cetinju ustoliči čelnik cetinjske filijale crkve Srbije, na uzurpiranu stolicu crnogorskih mitropolita Crnogorske pravoslavne crkve. To je uvreda dostojanstva i suvereniteta Crne Gore; gospodine predsedniče to je uvreda svakoga etničkoga Crnogorca; to je napad na Cetinjski manastir kao simbol moći i trajanja naše domovine Crne Gore! Dobro znate da taj akt neće ostati bez odgovora! Bogu se velikome molim da se braća u Hristu ne zakrve! Zato Vas još jednom molim da pokažete odgovornost! Ugledajte se na crnogorske vladare koji su mirili posvađane i branili dostojanstvo i suverenitet Crne Gore! Mirite i odbranite ih i upišite se u dostojne sinove naše domovine!

Bog vas blagoslovio!”

BONUS VIDEO:

 



Izvor: In4s

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar