Dragan Marković Palma dobija ulicu u Paraliji: Veliko priznanje za predsednika grada Jagodine (FOTO)

Dragan Marković Palma je i počasni građanin Katerinija i počasni konzul Grčke u Srbiji

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv

Gradonačelnik grada Katerini Konstantinos Koukodimos danas je na zvaničnom prijemu u Katerini saopstio da će jedna ulica u Paraliji, koja pripada Katerini dobiti ime Dragana Markovića Palme. Kuokodimos je to saopstio na prijemu za srpsku delegaciju na čijem čelu jeste Marković, a prisutni su bili funkcioneri Jedinstvene Srbije, medju kojima i dva narodna poslaika Života Starčević i Slavenko Unković, kao i više poljoprivrednika iz Srbije, jer zbog epidemioloških mera nije bila moguća brojnija poseta gradonačelniku Katerine.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Gospodine Markoviću, osim što ste počasni građanin grada Katerini, ja želim da Vam se još više zahvalim na svemu što radite, kako na unapredjenju odnosa Jagodine i Katerine i Paralije, tako i na unapređenju odnosa Srbije i Grčke. Vi ste tu saradnju podigli na još viši nivo i zbog svega toga ja ću na sednici Skupštine grada Katerini predložiti da jedna ulica ponese Vaše ime – Ulica Dragana Markovića Palme i siguran sam da će ovaj moj predlog biti jednoglasno usvojen od strane odbornika grada Katerini”, rekao je Kuokodimsi. Marković je prihvatio ovaj predlog.

– Naravno da prihvatam Vaš predlog i počastvovan sam, sve što radim u odnosima između Srbije i Grčke, kao i ovde u regiji Pierija, u Paraliji, ne radim da bi dobio neku titulu ili ulicu, već su to moja ljudska osećanja. Moja porodica i ja već 37 godina letujemo u Paraliji i bez obzira na moju funkciju i rejting u Srbiji, ja se nisam promenio – rekao je Marković zahvaljujući se gradonačelniku Katerine na ovoj velikoj časti.

Foto: Objektiv

U Grčkoj, tačnije u Atini postoji Karađorđeva ulica, a u Parizu Kralja Petra Prvog Karađorđevića, ima i nekolko Teslinih ulica, kao i beogradskih i srpskih, tako da je Dragan Marković Palma ušao u red malobrojnih Srba čije ime nose ulice u svetu.

Marković je rekao da je prilikom prethodne posete maja meseca, kada je doveo delegaciju od 600 lekara u Paraliji od gospodina Kukodimosa, koji je bio i narodni poslanik dobio informaciju da Grčka nikada neće priznati nezavisnost Kosova i Metohije. Tih dana je provejavala priča da postoji takva mogućnost jer je Kancelariji Kosova u Atini podignut status od trgovačke kancelarije u Kancelariju za zastupanje kosovskih interesa do nivoa direktorata ministarstva. Kukodimos je proverio kod nekih članova Vlade Grčke i prvi nam dao tu radosnu informaciju koju je nedavno potvrdio i premijer Grčke Micotakis. Na tom prethodnom putovanju Dragan Marković Palma je javno zatražio da se ukine PCR test za građane Srbije i da granica radi 24 sata, što je nakon nekoliko dana i urađeno.

Foto: Objektiv

Inače Dragan Marković Palma je i počasni građanin Katerinija i počasni konzul Grčke u Srbiji.

Delegacija od 992 poljoprivrednika iz 35 gradova u Srbiji nastavlja svoju posetu. Sutra će obići nekoliko farmi i videti na koji način se njihove kolege u Grčkoj bave stočarstvom. Sinoć je organizovana svečena večera za polovinu članova delegacije i u toku večere se predsednik Vučić telefonom direktno uključio i pozdravio prisutne poljoprivrednike i rekao im da ne brinu i da će država pomagati poljoprivredne proizvođače.

Večeras će biti organizovana svečana večera za drugu polovinu delegacije. Na svečanim večerama poljoprivrednike zabavlja čuvena estradna zvezda Gordana Lazarević, koja je svoj program započela i podigla atmosferu čuvenom pesmom Vidovdan.

Novac za organizaciju ovog putovanja najvećim delom obezbeđen je od novca koji Jedinstvena Srbija prima iz budžeta kao parlamentarna stranka na osnovu broja poslanika a manjim delom od drugih donatora.

PALMA POKLONIO SRPSKU ŠAPKU, OPANKE, KANICE I SRPSKU DUNJU GRADONAČELNIKU KATERINIJA

Nakon sastanka Marković i njegov domaćin Kukidimos razmenili su poklone, a Palma je doneo specifičan poklon gradonačelniku Katerine.

– Poklanjam vam jednu srpsku šapku koju su srpski vojnici nosili u 1. i 2. svetskom ratu. Nekada su na čelu imali kokardu i petokraku, a ja sam stavio zastave Srbije i Grčke. Pored kape poklanjam vam srpski opanak, kanice za pojas i domaću srpsku dunju rakiju”, kazao je Marković. Kuokodimos je uzvratio najkvalitenijim vinom iz tog dela Grčke.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar